Rețetă de pulpă de porc la cuptor. Fragedă și aromată

 Oana Pantazi
.

Cum nu există sărbătoare fără friptură pe masă, vă recomandăm o rețetă delicioasă de pulpă de porc la cuptor. E fragedă și suculentă și, însoțită de garnitura preferată, va face deliciul tuturor membrilor familiei și al invitaților.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de pulpă de porc la cuptor. Indiferent de formă, carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor de Crăciun și de Anul Nou. Friptura la cuptor, unul dintre preparatele cele mai savuroase, este și cel mai simplu de făcut. Importante sunt însă condimentele și timpul corect de gătire, dacă doriți să puneți pe masă o friptură excepțională.

Rețetă de pulpă de porc la cuptor

Se pregătește repede, iar prepararea fripturii durează în jur de două ore, timp în care vă puteți ocupa în liniște de alte preparate, deoarece pulpa la cuptor este cea mai bună atunci când este gătită la cuptor. Nu necesită multe ingrediente și este simplu de făcut, chiar dacă nu aveți experiență în bucătărie. În plus, este foarte hrănitoare și nu conține atât de multe calorii… Desigur, dacă o consumați cu salată sau murături, și nu cu cartofi prăjiți. Iată cum se prepară!

Citește și: Prăjituri de Crăciun. Cele mai bune rețete de dulciuri pentru sărbătoarea Crăciunului

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • 250 ml de vin alb
  • o linguriță cu sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 5-6 căței de usturoi
  • o linguriță de cimbru
  • piper măcinat

Cum se prepară pulpa de porc la cuptor

Carnea se unge cu ulei, se freacă bine cu sare, cu piper și cu cimbru, după care se adaugă usturoiul pisat și vinul alb. Dacă vă place, puteți face niște buzunărașe în carne, unde să adăugați cățeii de usturoi întregi sau tăiați pe jumătate. Se lasă la frigider, pentru a se întrepătrunde aromele, cel puțin o oră.

Între timp, se încinge cuptorul la 200 de grade. Acoperiți tava cu friptură cu un capac sau cu folie de aluminiu și dați friptura la cuptor pentru o oră. După aceea, scoateți tava din cuptor și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Dacă este cazul, mai adăugați puțin vin alb. Se coboară puțin temperatura și se mai lasă friptura la cuptor pentru 3-40 de minute, de data aceasta descoperită, până se rumenește frumos deasupra.

Se servește caldă, cu garnitură din cartofi sau legume și cu murături asortate.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton