Rețetă de prăjitură de vis. Gata în doar câteva minute

 Oana Pantazi
.

Rețetă de prăjitură de vis. Cum visul oricărei gospodine este să facă un desert savuros cât ai clipi, nu întâmplător această prăjitură a primit denumirea „de vis”. Este ușoară, aerată și, nu în ultimul rând, ușor de făcut și extrem de gustoasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitură de vis. Orele petrecute în bucătărie, în fața cuptorului aprins, nu încântă pe nimeni, așadar orice gospodină ar fi încântată să prepare o prăjitură fabuloasă, la rece, în doar câteva minute și cu ingrediente puține. Este vorba, evident, despre prăjitura de vis, un preparat care circulă într-o mulțime de variante, însă aceasta este, de departe, cea mai simplă și mai gustoasă.

Rețetă de prăjitură de vis

Chiar și pentru doamnele și domnișoarele începătoare în bucătărie această prăjitură este extrem de simplu de preparat, cu atât mai mult cu cât puteți folosi cremă de vanilie la plic, din comerț (dacă nu știți să faceți acasă), iar glazura nu necesită decât 4 ingrediente, care se găsesc, de obicei, în orice gospodărie. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara prăjitura de vis!

Ingrediente:

  • 500 ml de lapte
  • 250 g smântână pentru frișcă
  • 1 plic de cremă de vanilie
  • 450 g de biscuiți (petit beurre, populari sau graham)

Citește și: Rețetă salata orientală.Este perfectă pentru post

Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară

Citește și: Rețetă pavlova.Desert delicios cu multe fructe

Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.Rapid și gustos

Ingrediente glazură:

  • 200 gr de zahăr pudră
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 3 linguri de lapte călduț
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de cacao

Cum se prepară prăjitura de vis

Mai întâi se bate frișca bine. Crema de vanilie se amestecă bine cu laptele, cu ajutorul mixerului, până capătă consistența dorită, iar apoi se amestecă cu frișca bătută în prealabil.

Pentru a prepara glazura, amestecați toate ingredientele. Mai întâi untul cu zahărul, apoi adăugați cacaoa și cele trei linguri de lapte călduț.

Într-o tavă de mărime medie, se pune mai întâi un strat de biscuiți, apoi se acoperă cu cremă, urmează iar un strat de biscuți și cealaltă parte din cremă. Deasupra se toarnă glazura de cacao.

Prăjitura trebuie ținută la frigider câteva ore înainte de a fi tăiată, preferabil de seara până dimineața.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton