Rețetă de plăcintă cu iaurt. Plăcinta cu iaurt și foi din comerț este un desert extrem de ușor de preparat, potrivită pentru orice ocazie. De asemenea, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente pentru pregătirea ei, așadar rețeta este una economică.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de plăcintă cu iaurt. Dacă doriți să pregătiți ceva simplu și rapid, cu puține ingrediente, aceată rețetă este perfectă. Fie că alegeți să preparați dumneavoastră foile, fie că le folosiți pe cele din comerț, rezultatul va fi unul spectaculos, cu un gust extraordinar.
Rețetă de plăcintă cu iaurt – Ingrediente
– 1 pachet de foi de plăcintă (400g)
– 1 kg iaurt gras
– 6 ouă
– 200 g zahăr
– Coajă de lămâie
– Esență de vanilie
– 2 linguri griș
– 100 ml ulei
– Opțional: 50 g stafide
Citește și: Chec în trei culori.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă de Panna Cotta.Perfectă pentru orice ocazie
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată.Desert delicios
Citește și: Rețetă baclava cu nucă.Cum să faci baclava acasă
Rețetă de plăcintă cu iaurt – Mod de preparare
1. Într-un bol, amestecați ouăle, zahărul, iaurtul, coaja de lămâie, esența de vanilie și grișul. Dați deoparte. Puteți, de asemenea, să folosiți stafide sau fructe confiate.
2. Împărțiți foile din pachet în funcție de numărul lor. De exemplu, eu am avut un pachet din 12 foi de plăcintă, așadar le-am separat în trei părți a câte patru foi de plăcintă fiecare. Astfel, după asamblarea plăcintei, am obținut 3 straturi de foi de plăcintă și 2 straturi de umplutură delicioasă de iaurt.
3. Într-o tavă, așezați primele patru foi de plăcintă. Ungeți-le pe fiecare în parte cu cei 100 ml ulei pentru a nu se lipi între ele. Apoi, cu ajutorul unui polonic, turnați jumătate din cantitatea de umplutură. Așezați următoarele patru foi de plăcintă, ungându-le pe fiecare în parte, apoi repetați procedeul. La sfârșit veți obține trei straturi de foi, și două de umplutură. Desigur, puteți adapta rețeta. Puteți avea straturi de câte două sau trei foi de plăcintă, și mai multe straturi de iaurt. Combinațiile sunt nenumărate!
4. Dați tava la cuptor la 180C pentru 30-35 de minute sau până ce vârful unei scobitori introduse în aluat iese curat.
5. După ce plăcinta s-a răcit, se poate servi ca atare sau o puteți pudra cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Pentru mai multe idei de prăjituri delicioase, intrați pe pagina The Sweet Retreat.