Rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu. Secretul unui preparat cremos

 Oana Pantazi
.

Dacă nu ați încercat până acum rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu, a venit momentul să o faceți, deoarece este unul dintre preparatele cele mai simple și, în egală măsură gustoase. Care este secretul cremozității piureului de cartofi veți afla din rândurile de mai jos!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

De nenumărate ori de-a lungul celor 10 sezoane de chefi la cuțite, rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu s-a bucurat de succes în fața juraților? Care este secretul, dat fiind că, până la urmă, este doar un piure? În primul rând, cremozitatea, iar chef Florin Dumitrescu folosește unt din belșug. Dar mai există un truc bine de știut…

Rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu

Cremozitatea unui piue este întotdeauna dată de unt, însă gospodinele, tocmai în speranța că vor realiza un preparat fin, fac o greșeală – folosesc mixerul. Iar asta, din cauza amidonului conținut de cartofi, face ca piureul să devină gumat, cauciucat, lucru deloc de dorit.

Chef Dumitrescu folosește întotdeauna sita pentru a pasa cartofii. Iar untul din belșug face ca preparatul să devină fin și cremos. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cel mai gustos piure de cartofi!

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă

Citește și: Rețetă de ardei iute murat

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt

Cum se prepară cel mai cremos piure de cartofi

Rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu. Se curăță cartofii de coajă și între timp se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa dă în clocot, se pun cartofii în oală. După 25-30 de minute, ar trebui să fie fierți.

Între timp, într-un vas puneți la foc mediu laptele și untul până ce amestecul ajunge la punctul de fierbere. După ce cartofii au fiert, se scurg bine de apă și se pasează prin sită sau cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure.

Se adaugă peste ei câte puțin din amestecul de lapte și unt, omogenizând bine cu un tel. Chiar dacă la final mai rămâne lapte, nu-l turnați dacă piureul este prea lichid. Consistența trebuie să fie fermă și cremoasă. Adăugați sare după gust și serviți-l ca garnitură, alături de preparate din carne.

Sursa: temananc.ro

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton