Rețetă de piftie de curcan. Rapidă și gustoasă!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de piftie de curcan. Cu siguranță ați mâncat măcar o dată piftie. Se numără printre cele mai populare mâncăruri la români, mai ales de Sărbători. Puțini știu, însă, că acest fel de mâncare poate fi pregătit și cu carne de curcan, nu doar cu cea de porc. Este mult mai sănătoasă și are un gust la fel de bun. Iată cum arată rețeta de piftie de curcan recomandată de noi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de piftie de curcan. Piftia este un preparat pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Consumând acest fel de mâncare, veți primi și colagen natural atât cât aveți nevoie în organism. În plus, conține aminoacizi, nutrienți și ajută la sănătatea articulațiilor. Rețeta de piftie de curcan recomandată de noi e un adevărat deliciu culinar, perfect pentru orice anotimp. Aveși nevoie de câteva ingrediente accesibile, pe care le găsiți în orice magazin.

Citește și: Rețete de ouă umplute.Ușor de făcut!

Citește și: Bruschete rapide:2 rețete perfecte pentru seara de film

Citește și: Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe

Citește și: Rețete de turtă dulce.Un desert delicios!

Rețetă de piftie de curcan – Ingrediente

2 aripi de curcan

1 pulpă de curcan

1 ceapă mare

1 morcov mare

15 căței de usturoi

3-4 plicuri de gelatină (25 g)

4 l de apă

2 frunze de dafin

sare

Rețetă de piftie de curcan – Mod de preparare

1. Mai întâi, puneți curcanul, împreună cu frunzele de dafin, ceapa întreagă și morcovii într-o oală destul de încăpătoare. Adăugați peste 4 litri de apă și lăsați totul la fiert.

2. Între timp, folosiți-vă de o strecurătoare sau de o spatulă cu găuri pentru a îndepărta spuma ce se formează la suprafața supei și aruncați-o.

3. Apoi, puteți reduce focul la mediu-mic. Lăsați supa să fiarbă vreme de aproximativ 3 ore. Trebuie la lichidul să se reducă la aproape jumătate din cantitate.

4. După ce v-ați asigurat că și carnea a fiert suficient, puteți adăuga sare, în funcție de preferințe.

5. Luați apoi aripioarele, pulpa și legumele din supa din oală. Lăsați carnea la răcit, iar apoi o puteți trage de pe oase. Aceasta trebuie tăiată în bucățele mici și așezată ulterior pe fundul unor boluri. Adăugați și morcovul, după ce l-ați tăiat sub formă de rondele.

6. După aceea, topiți gelatina înmuiată în supa fierbinte. Câtă vreme supa mai e caldă, puneți usturoiul, după ce l-ați tocat mărunt. La final, îndepărtați, cu grijă, grăsimea ce se formează deasupra.

7. Umpleți apoi bolurile cu zeama rezultată, cât să acopere carnea. Introduceți apoi mâncarea în frigider și lăsați ca preparatul să se răcească peste noapte, scrie libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton