Vă sugerăm să încercați o rețetă de peperonata, cea mai delicioasă mâncare de ardei, un fel tradițional în Italia. E simplu de făcut și, mai mult, gustul ei e absolut savuros. Cât despre aspect, simfonia de culori te atrage din prima.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de peperonata. Nu există, probabil, restaurant în Italia care să nu aibă trecută în meniu delicioasa peperonata sau tocănița de ardei, cum i-am spune noi. Este un fel de mâncare savuros, care poate fi sevit atât de sine stătător, cât și alături de fripturi din carne de porc sau pui.
Rețetă de peperonata
Este anotimpul legumelor, așadar trebuie să profităm din plin de prospețimea și savoarea lor. Și cum ardeii sunt nelipsiți din aproape orice mâncare pe timp de vară, vă oferim cea mai delicioasă rețetă de peperonata, un fel de mâncare pe cât de simplu, pe atât de gustos. Aveți nevoie doar de ceapă, ardei, roșii și puțin usturoi pentru a face un preparat de 5 stele!
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.E gata în doar oră
Citește și: Rețetă limbă cu măsline.Ingredientul care dă savoare
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Citește și: Cartofi franțuzești.Cea mai delicioasă rețetă
Ingrediente
- 2 ardei grași roșii
- 2 ardei grași galbeni/portocalii
- 2 ardei grași verzi
- 2-3 cepe mari
- 2-3 căței de usturoi
- 4-5 linguri de ulei de măsline
- 200 ml apă
- 1 conservă de roșii descojite
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de oregano
- busuioc proaspăt sau uscat
Cum se face peperonata
Ceapa se curăță, se spală și se taie julienne. Ardeii se spală, de curăță de cotoare și de semințe, apoi se taie în fâșii (nu foarte subțiri) sau în pătrate, după preferință. Se pune întâi ceapa la călit într-un vas încăpător (ardeii ocupă mult loc), iar când devine sticloasă, se adaugă ardeiul gras tăiat.
Se călește totul bine, până se înmoaie și ardeii. Dacă este nevoie (ardeii lasă zeamă), ca să nu se prindă, puteți adăuga din când în când, câte puțină apă. Se adaugă sare, piper, oregano și busuioc uscat (opțional) și se lasă să fiarbă în jur de 20 de minute, până se înmoaie ardeii.
Apoi se adaugă sosul de roșii, usturoiul mărunțit în presă și se mai lasă să fiarbă câteva minute, până se întrepătrund aromele. Pentru un gust desăvârșit, se poate pune cratița la cuptor până mai scade puțin zeama și ardeii se rumenesc frumos. Se servește caldă, cu busuioc proaspăt tocat deasupra, dar este la fel de bună și rece, putând fi consumată pe post de zacuscă.
Poate fi servită, de asemenea, cu măsline deasupra. E delicioasă cu pâine proaspătă, crocantă și merge de minune și lângă o friptură.
Foto: Shutterstock
Citeşte şi despre beneficiile consumului de brânză de oaie!