Rețetă de păstrăv cu sos de hribi și smântână

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de păstrăv cu sos de hribi și smântână. Un preparat simplu, ușor de făcut și care se remarcă printr-un gust senzațional. Timpul de preparare este de 40 de minute, iar rezultatul din farfurie va surprinde toți membrii familiei. Iată care sunt ingredientele necesare și pașii pentru această rețetă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Păstrăvul este unul dintre cei mai apreciaţi peşti datorită gustului său foarte bun şi proprietăţilor nutritive. Este recomandat ca parte a unor diete sănătoase, dat fiind faptul că este bogat în acizi graşi Omega3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 şi proteine. Rețeta de păstrăv cu sos de hribi și smântână este ideală pentru cei care sunt la dieta sau își doresc să consume un preparat gustos și rapid de făcut.

Citește și: Compot de prune

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă

Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi

Citește și: Rețetă de tartă cu mure

Rețetă de păstrăv cu sos de hribi și smântână – Ingrediente

5 pastravi

500 g hribi ( 1 castron )

800 g smantana

2 cepe mari

1 pahar vin alb demidulce

1 pahar ulei

2 linguri faina

Sare, piper

Ulei de măsline

Rețetă de păstrăv cu sos de hribi și smântână – Mod de preparare

1. Începeți cu peștele. Păstrăvul se crestează și se condimentează după gust. După 30 de minute la rece, se trece prin făină și se prăjește în ulei încins, pe ambele părți.

2. Într-un bol, se prepară sosul pentru pește. Hribii se curăță și se spală bine, apoi se taie în bucăți potrivite. La fel se procedează și cu ceapa și cățeii de usturoi. Într-o tigaie cu ulei de măsline, se călesc aceste ingrediente și se adaugă 250 ml vin alb, 250 ml apă și puțină sare. După 30 de minute la foc mic, sosul este gata, potrivit monitorulsv.ro.

3. Într-un alt recipient, se pun 500 gr smântână pentru gătit, 2 linguri de făină și o lingură de amidon din porumb. Compoziția se amestecă bine și se lasă la foc mic până la primul clocot.

4. Separat, se pune păstrăvul într-o tavă, se toarnă sosul și se mai lasă la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade. Poftă bună!

Sursa: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton