Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă. O rețetă tradițională, gustoasă și ușor de făcut. Timpul de preparare este de o oră, iar dacă vrei să-ți surprinzi familia cu bucate moldovenești, nu ezita să încerci recomandarea noastră. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de prepare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă. Spre deosebire de preparatul clasic, în această rețetă se folosesc ceapa și maioneza, care aduc un plus de savoare pârjoalelor. Gustul ne duce cu gândul la copilărie, fiind un preparat popular în rândul gospodinelor. Dacă ți-e poftă de o mâncare tradițională, pârjoalele sunt o alegere excelentă.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi
Citește și: Rețetă de tartă cu mure
Citește și: Cum se face mustul de struguri
Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă – Ingrediente
Pentru pârjoale:
800 grame de carne tocată de porc
2 ouă
O ceapă
Un morcov
Un cartof
4 linguri de pesmet
3 bucăți de usturoi
Sare, piper, mărar, pătrunjel
Pesmet
Ulei
Pentru maioneză:
Un gălbenuș fiert
Un gălbenuș crud
2 linguri de muștar
200 ml de ulei
O ceapă albă
O ceapă roșie
Boabe de piper, foi de dafin
Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă – Mod de preparare
1. Într-un vas, se adaugă carnea tocată, ceapa tăiată, ouăle, pesmetul, morcovul și cartoful ras, sarea, piperul, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Toate aceste ingrediente se amestecă bine.
2. În această etapă, din compoziția obținută, se formează chiftele de dimensiuni mai mari. Acestea se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei încins. Acestea se așează pe o farfurie acoperită cu un șervețel, potrivit spynews.ro.
3. Pasul următor este pregătirea maionezei. Într-un vas, se adaugă gălbenușul fiert, gălbenușul crud, o lingură de muștar, sucul de lămâie și se amestecă bine. Ulterior, compoziția se amestecă continuu și se adaugă, treptat, uleiul. În cele din urmă, se taie ceapa și se pune la fiert, alături de boabe de piper și frunze de dafin. După câteva minute, o scoateți și o adăugați în maioneză.
4. Acum, pârjoalele moldovenești pot fi consumate cu sosul de maioneză obținut. Poftă bună!
Sursa foto: Pexels