Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă. O rețetă tradițională, gustoasă și ușor de făcut. Timpul de preparare este de o oră, iar dacă vrei să-ți surprinzi familia cu bucate moldovenești, nu ezita să încerci recomandarea noastră. Iată care sunt ingredientele necesare și modul de prepare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă. Spre deosebire de preparatul clasic, în această rețetă se folosesc ceapa și maioneza, care aduc un plus de savoare pârjoalelor. Gustul ne duce cu gândul la copilărie, fiind un preparat popular în rândul gospodinelor. Dacă ți-e poftă de o mâncare tradițională, pârjoalele sunt o alegere excelentă.

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă

Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi

Citește și: Rețetă de tartă cu mure

Citește și: Cum se face mustul de struguri

Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă – Ingrediente

Pentru pârjoale:

800 grame de carne tocată de porc

2 ouă

O ceapă

Un morcov

Un cartof

4 linguri de pesmet

3 bucăți de usturoi

Sare, piper, mărar, pătrunjel

Pesmet

Ulei

Pentru maioneză:

Un gălbenuș fiert

Un gălbenuș crud

2 linguri de muștar

200 ml de ulei

O ceapă albă

O ceapă roșie

Boabe de piper, foi de dafin

Rețetă de pârjoale moldovenești cu maioneză și ceapă – Mod de preparare

1. Într-un vas, se adaugă carnea tocată, ceapa tăiată, ouăle, pesmetul, morcovul și cartoful ras, sarea, piperul, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Toate aceste ingrediente se amestecă bine.

2. În această etapă, din compoziția obținută, se formează chiftele de dimensiuni mai mari. Acestea se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei încins. Acestea se așează pe o farfurie acoperită cu un șervețel, potrivit spynews.ro.

3. Pasul următor este pregătirea maionezei. Într-un vas, se adaugă gălbenușul fiert, gălbenușul crud, o lingură de muștar, sucul de lămâie și se amestecă bine. Ulterior, compoziția se amestecă continuu și se adaugă, treptat, uleiul. În cele din urmă, se taie ceapa și se pune la fiert, alături de boabe de piper și frunze de dafin. După câteva minute, o scoateți și o adăugați în maioneză.

4. Acum, pârjoalele moldovenești pot fi consumate cu sosul de maioneză obținut. Poftă bună!

Sursa foto: Pexels

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton