Rețetă de papricaș de post. Ușor de preparat!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de papricaș de post. Papricașul este un preparat savuros, pe care-l găsiți în diverse restaurante. Acest fel de mâncare poate fi gătit și la dumneavoastră în bucătărie. Ingredientele necesare nu sunt foarte costisitoare și le puteți găsi în orice magazin. Aveți nevoie doar de puțină îndemânare și de puțin timp la dispoziție. Rețeta de papricaș de post recomandată de noi este un adevărat deliciu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de papricaș de post. Cea mai cunoscută rețetă de parpricaș este cea de pui. Cei care respectă Postul Crăciunului își pot stăpâni pofta de papricaș cu o rețetă inedită, de post. Nu conține carne, dar este la fel de delicioasă. „Vedeta' rețetei de papricaș de post recomandată de noi este cartoful. Gătită cum trebuie, această legumă va oferi un gust senzațional mâncării.

Citește și: Rețetă gulaș de ciuperci.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă de tăiței cu susan de post.Gust senzațional

Citește și: Rețetă prăjitură Chinezoaică.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă de roșii umplute de post.Rapidă și gustoasă!

Rețetă de papricaș de post – Ingrediente

1,5 kilograme de cartofi făinoși

5-6 căței de usturoi

2-3 cepe

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

2 lingurițe de vârf de boia dulce

1 ardei roșu kapia

1 linguriță de chimen

o legătură de verdeață

sare și piper

250 ml suc de roșii

1-2 foi de dafin

Rețetă de papricaș de post – Mod de preparare

1. Dacă veți urmări cu atenție pașii următori, veți obține un papricaș de post perfect, în mai puțin de 45 de minute. Începeți prin a spăla cartofii sub jet de apă rece. Ei vor fi curățați de coajă și tăiați în cuburi măricele.

2. După ce i-ați tăiat, cartofii se clătesc de mai multe ori cu apă rece. Apoi, ei se lasă într-un castron suficient de încăpător.

3. Acum, vă puteți ocupa și de celelalte legume. Curățați pe rând ceapa și usturoiul, urmat mai apoi de ardei. Aceste ingrediente se spală bine și se taie, scrie fanatik.ro.

4. Alegeți o oală încăpătoare din bucătărie în care să așezați ceapa, usturoiul și 2-3 linguri de ulei. Presărați pe deasupra jumătate de linguriță de sare. Pentru un plus de gust, puneți și un vârf de linguriță de semințe de chimen. Acoperiți oala cu un capac și lăsați ottul la călit circa 2-3 minute.

5. Scurgeți cartofii foarte bine de apă. După acest pas, ei pot fi adăugați peste legumele călite din oală. Puneți și niște piper negru proaspăt măcinat. Adăugați apoi și și 2 lingurițe cu vârf de boia dulce.

6. Rezultatul obținut se stinge cu -3 căni de apă caldă. Amestecați apoi foarte bine ingredientele, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Atenție! Aveți grijă ca apa să acopere cartofii.

7. Puneți apoi și niște sare, foile de dafin și cantitatea de suc de roșii indicată. Acoperiți oala cu un capac, doar parțial, și lăsați mâncarea să fiarbă. Preparatul este gata în circa 30 de minute. Vă veți da seama că ați terminat atunci când cartofii încep să se facă asemeni unui terci.

8. După ce ați stins focul, adăugați și pătrunjelul. El trebuie tocat mărunt înainte. Papricașul de post se servește cald, fie cu murături sau cu ardei iute. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton