Rețetă de paella cu fructe de mare

 Oana Pantazi
.

După dezmățul culinar petrecut de sărbători, când mâncărurile grele au fost în top, o rețetă de paella cu fructe de mare este perfectă, dacă vrem să mai eliminăm din calorii. În plus, acest preparat este extrem de gustos și sățios.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de paella cu fructe de mare. Chiar dacă sună a preparat pretențios, paella este nu doar gustoasă, ci și extrem de simplu de făcut. Iar dacă iubiți fructele de mare, veți fi încântați de acest fel de mâncare atât de popular și la noi. chiar dacă se prepară mai ales în țările unde fructele de mare se pot găsi în stare proaspătă, putem folosi și midii sau creveți congelați fără probleme.

Rețetă de paella cu fructe de mare

Paella este un preparat bazat pe orez originar din zona lacului Albufera, o lagună pe coasta de est a Spaniei in regiunea Valencia, și conține în principal orez alb, roșii, fructe de mare, dar și alte vegetale. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos

Ingrediente

  • 1 ardei roșu
  • o ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi
  • o ceașcă de mazăre congelată
  • 3 roșii proaspete sau o cutie de roșii la conservă
  • 500 g midii congelate
  • 1 kg de fructe de mare (caracatiță, calamar și file de pește)
  • 500 g de creveți proaspeți (se pot pune și congelați)
  • 1 piept de pui
  • 3 cești de orez
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
  • șofran
  • ulei

Cum se face paella cu fructe de mare

Rețetă de paella cu fructe de mare. Prăjiți într-un wok pieptul de pui tocat cubulețe, condimentat cu sare și piper. Între timp, tocați ceapa, usturoiul și ardeiul roșu. După ce este gata pieptul de pui, rumeniți puțin fructele de mare, de asemenea condimentate, iar apoi adăugați-le peste pui.

Căliți ceapa, usturoiul și ardeiul, după care adăugați roșiile. Apoi puneți puiul, fructele de mare și midiile. Adăugați mazărea, orezul și 5 ceșcuțe de apă fierbinte. Pentru a căpăta culoarea aceea galbenă plăcută, puneți șofran. Lăsați-le să fiarbă până când apa este absorbită și se formează o crustă subțire la suprafața recipientului în care ați gătit.

Puneți deasupra creveții și, pentru a fi siguri că se vor face bine, acoperiți tigaia. Între timp, tocați pătrunjelul pe care îl puneți deasupra când creveții sunt gătiți. Mai lăsați 3 minute și paella e gata!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton