Rețetă de ouă umplute în sos de smântână

 Oana Pantazi
.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de ouă umplute în sos de smântână, a venit timpul să puneți pe masa de Sărbători un preparat super gustos, cu care vă veți uimi invitații. E savuros și nu atât de greu de făcut precum pare…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ouă umplute în sos de smântână. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și gospodinele se vor strădui să pună pe masă delicatese. Unul dintre preparatele adorate de toată lumea sunt, fără doar și poate, ouăle umplute, iar varianta cu sos de smântână, chiar dacă nu este una light și mulți o consideră o bombă calorică, merită cu prisosință pregătită. Și mâncată, evident!

Rețetă de ouă umplute în sos de smântână

Ouăle umplute, fie cu ficat, fie cu maioneză și muștar, sunt un deliciu, constituind aperitivul perfect la mesele de sărbătoare. De aceea ne-am decis să vă oferim o rețetă de ouă umplute mai specială, pregătită în sos. În afara aspectului vizual, foarte apetisant, vă garantăm că sunt pe măsură de delicioase. Iată de ce aveți nevoie pentru a le pregăti.

Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos

Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparatCitește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 1 cutie pate de ficat (2 linguri mari)
  • 4 linguri cu vârf de maioneză
  • 200 g smântână
  • 1 linguriță de muștar (dulce sau iute, după gust)
  • sare
  • piper
  • cașcaval ras

Cum se prepară ouăle umplute în sos de smântână

Rețetă de ouă umplute în sos de smântână. Mai întâi se fierb ouăle tari. Puneți o linguriță de sare în apa de fierbere, pentru a le putea descoji ușor mai apoi. Între timp, pregătiți celelalte ingrediente. După ce s-au răcit ouăle, descojiți-le și tăiați-le pe lung. Scoateți gălbenușurile și pasați-le bine cu furculita, să nu rămână cocoloașe. Adăugați apoi pateul de ficat, iar după ce s-a format o pastă onctuoasă, puneți muștarul și o lingură de maioneză, și amestecați în continuare. Potriviți de sare și piper.

Maioneza rămasă se amestecă în alt vas cu smântâna, până la omogenizare. Turnați apoi compoziția într-un vas și puneți deasupra ouăle umplute între timp cu compoziția de pate cu fața în jos. Radeți cașcaval deasupra (opțional). Se dă totul la rece până se întrepătrund aromele. Ca sfat, puteți pune în sosul de smântână cu maioneză puțin tarhon sau castraveciori murați ori mărar.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton