Rețetă de ostropel de pui

 advertising.ringier
.

Rețeta de ostropel de pui. Este un preparat românesc tradițional cu care îi poți impresiona întotdeauna pe cei dragi. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente ori de o experiență vastă în bucătărie pentru a obține o tocăniță delicioasă. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!  

Rețeta de ostropel de pui. Cea mai populară variantă de pregătire a acestei mâncări este cu carne de pui (pulpe, aripioare ori piept), roșii și usturoi, însă poți încerca și varianta cu smântână, ciuperci și ardei capia. De departe preferata noastră este cu pui, sos de roșii dulce-acrișor și cu mult usturoi. Notează lista de ingrediente de mai jos, cumpără tot ceea ce mai ai nevoie și urmărește apoi pașii pentru obținerea unui ostropel de pui fără cusur. 

Rețeta de ostropel de pui – Ingrediente

  • – 500g de carne de pui (aripioare, pulpe superioare ori inferioare)
  • – o ceapă medie
  • – 200g de roșii decojite în suc propriu
  • – 4-5 căței de usturoi
  • – ulei
  • – două lingurițe de boia dulce
  • – o frunză de dafin
  • – 100 ml vin alb
  • – 100 ml apă
  • – pătrunjel proaspăt tocat
  • – sare și piper după gust

Rețeta de ostropel de pui – Mod de preparare 

Alege o tigaie încăpătoare, pune câteva linguri de ulei la încins în ea, după care adaugă carnea de pui la prăjit. Condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Această etapă durează în jur de 10 minute.

Între timp, toacă ceapa, usturoiul și roșiile în cubulețe. Ceapa și usturoiul se adaugă în tigaie peste carnea de pui. Redu flacăra aragazului și ține preparatul pe foc până devine ceapa sticloasă. 

Adaugă 100 ml de vin alb și așteaptă timp de 2-3 minute până când se evaporă alcoolul. Apoi pune roșiile tocate și un pahar de apă fierbinte. Presară sare, piper, boia și adaugă frunza de dafin. 

Lasă ostropelul de pui să fiarbă timp de jumătate de oră la foc mic, cu capac. Verifică spre final dacă se pătrunde ușor carnea de pui.

Oprește focul și dă deoparte preparatul, presară pătrunjel tocat pe deasupra. Ostropelul de pui poate fi servit alături de mămăliguță.

Care este originea ostropelului?

Ostropelul este una dintre cele mai apreciate tocănițe de pe plaiuri mioritice. Se spune că este o rețetă tradițională românească, însă mai există preparate similare și în bucătăria italiană (pollo con pomodoro) și cea spaniolă (pollo con tomate de la abuela).

Rețeta de bază conține carne de pui combinată cu sos gros de roșii, cu puțin vin ori fără, cu diverse mirodenii și usturoi. Însă ostropelul se poate prepara și cu alte tipuri de carne precum iepure, miel, curcan ori porc, în funcție de preferințe și de zonă. Totodată, există și versiuni fără carne care pot fi consumate în perioadele de post ori de persoanele vegetariene.

Ostropelul de pui – alte modalități de preparare

Deși cea mai cunoscută rețetă de ostropel este cea cu sos de roșii de grădină ori la conservă, mai există și variante la fel de gustoase, însă cu sos alb. În unele zone ale țării sosul alb se prepară cu făină și smântână ori lapte. O variantă culinară mai modernă este cea cu sos obținut din iaurt grecesc. Indiferent de varianta de preparare a sosului pentru ostropel, de pe lista de ingrediente nu lipsesc vinul alb, usturoiul și foile de dafin.

Fie că optezi pentru ostropel de pui cu sos de roșii ori cu sos alb, rezultatul final îți va impresiona întreaga familie, fiindcă este unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton