Rețetă de mousse de ciocolată. Mousse-ul de ciocolată este un desert sofisticat și foarte delicioas, iar dacă îi punem alături o spumă de zmeură, îi vom da pe spate pe toți cei care vor gusta. Nu este foarte greu să faceți mousse de ciocolată și nici nu aveți nevoie de multe ingrediente.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de mousse de ciocolată. Mousse-ul de ciocolată este desertul preferat al multor persoane. În cazul în care doreați să pregătiți ceva dulce și nu știați ce, rețeta aceasta este perfectă. Cu siguranță, îi veți impresiona pe cei dragi. Nu trebuie decât să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Ghiveci de legume.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Rețetă saramură de pui.Simplă și aromată
Citește și: Rețetă Cușma lui Guguță.Un desert simplu de preparat
Citește și: Rețetă prăjitură snickers.Cel mai gustos desert
Rețetă de mousse de ciocolată – Ingrediente
– 450 g ciocolată neagră (cacao 85%)
– 60 g unt
– 50 ml rom
– 300 g smântână lichidă
– 7 ouă
– 50 g zahăr pudră
– 200 g zmeură
– 2 foi gelatină
– 50 ml sirop zahăr
Rețetă de mousse de ciocolată – Mod de preparare
1. Pentru început, topiți ciocolata la bain-marie. Pe un alt bain-marie, puneți gălbenușurile cu zahărul pudră și amestecați până se îngroașă.
2. În continuare, bateți albușurile spumă.
3. În ceea ce privește smântâna lichidă, trebuie s-o bateți cu telul până va deveni frișcă.
4. După care, amestecați ciocolata topită cu gălbenușurile, după care încorporați albușul de ou. La sfârșit, adăugați frișca. Dați totul la frigider timp de 30 de minute, potrivit retete.unica.ro.
5. În continuare, puteți să pregătiți spuma de zmeură dacă vă doriți. Lăsați gelatina să se înmoaie în apă rece, după care aceasta se adaugă în siropul de zahăr puțin încălzit. Apoi, dați zmeura la blender și amestecați-o cu siropul de zahăr și foile de gelatină. Băgați totul întrun sifon cu o capsulă cu gaz și se agitați energic.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay