Mâncarea de prune uscate este dulce și poate părea ciudat pentru necunoscători o astfel de combinație. Dar, în sudul țării este un fel de mâncare popular, iar rețeta de mâncare de prune uscate nu este deloc grea. Unele gospodine includ orez în rețetă, dar oricum ați decide să gătiți mâncare de prune uscate, rezultatul este delicios!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru mâncarea de prune uscate
500 de grame prune uscate
200 ml apă
25 ml vin alb
1 lingură cu faină
3 linguri zahar
25 ml ulei
1 ceapă
un varf de cutit de sare
Citește și: Pui cu smântână. Rețetă ușor de preparat
Citește și: Prăjitură cu urdă. Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă de supă cremă de legume. Ușor de preparat
Cum se prepară mâncarea de prune uscate
Punem prunele în apă fierbinte, le lăsăm 30 minute să se hidrateze, apoi scurgem apă și o aruncăm.
Clătim prunele în altă apă călduță și scurgem apă foarte bine. Tocăm ceapă mărunt și o călim în 50 ml ulei, la foc mic, până capătă aspect străveziu.
Adăugăm 2 linguri de făină, amestecăm totul pe foc 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apă. Când sosul se îngroașă și devine omogen adăugăm prunele, apoi vinul, puțină sare și zahărul caramelizat stins cu o ceșcuță de apă.
Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul. Mâncărică astfel preparată este delicioasă și o putem servi atât caldă, cât și rece, potrivit Bucătăraș.ro.