Rețetă de mâncare de prune uscate. Simplu și delicios

 Dumba Gabriela
.

Mâncarea de prune uscate este dulce și poate părea ciudat pentru necunoscători o astfel de combinație. Dar, în sudul țării este un fel de mâncare popular, iar rețeta de mâncare de prune uscate nu este deloc grea. Unele gospodine includ orez în rețetă, dar oricum ați decide să gătiți mâncare de prune uscate, rezultatul este delicios!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ingrediente pentru mâncarea de prune uscate

500 de grame prune uscate

200 ml apă

25 ml vin alb

1 lingură cu faină

3 linguri zahar

25 ml ulei

1 ceapă

un varf de cutit de sare

Citește și: Pui cu smântână. Rețetă ușor de preparat

Citește și: Prăjitură cu urdă. Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de supă cremă de legume. Ușor de preparat

Cum se prepară mâncarea de prune uscate

Punem prunele în apă fierbinte, le lăsăm 30 minute să se hidrateze, apoi scurgem apă și o aruncăm.

Clătim prunele în altă apă călduță și scurgem apă foarte bine. Tocăm ceapă mărunt și o călim în 50 ml ulei, la foc mic, până capătă aspect străveziu.

Adăugăm 2 linguri de făină, amestecăm totul pe foc 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apă. Când sosul se îngroașă și devine omogen adăugăm prunele, apoi vinul, puțină sare și zahărul caramelizat stins cu o ceșcuță de apă.

Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul. Mâncărică astfel preparată este delicioasă și o putem servi atât caldă, cât și rece, potrivit Bucătăraș.ro.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton