Rețetă de dovlecei murați în oțet. Cei care adoră gustul dulce-acrișor al murăturilor vor fi încântați să încerce cei mai gustoși și ușor de făcut dovlecei murați. În plus, pot fi consumați atât vara, cât și iarna, fiind o garnitură perfectă pentru preparatele din carne.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Dovleceii sunt la mare căutare în sezonul cald, având în vedere că sunt și mai ieftini acum. Însă ar fi păcat să nu ne bucurăm de această legumă și pe timp de iarnă. Nu, nu trebuie să-i congelați! Rețeta de dovlecei murați în oțet este perfectă și se prepară și foarte ușor. Desigur, aceștia pot fi murați, la fel ca și castraveții, și în saramură, însă gustul dulce-acrișor dat de combinația zahăr-oțet este senzațional.
Rețetă de dovlecei murați în oțet
Acest preparat este cât se poate de gustos, iar rețeta de dovlecei murați recomandată de noi este și foarte ușor de preparat. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente și tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos. Categoric, gustul va fi senzațional.
Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de sos de usturoi.Foarte aromat și simplu de făcut
Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios
Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci.Preparat de post
Ingrediente
- 5 dovlecei medii sau mici
- 200 ml oțet
- 3 litri de apă
- 3 linguri sare grunjoasă
- 2 linguri de zahăr
- 3 linguri cu vârf de muștar boabe
- 3 linguri piper
- 3 căpățâni de usturoi
- mărar uscat
Cum se prepară dovleceii murați în oțet
Rețetă de dovlecei murați în oțet. Se spală bine dovleceii și apoi se taie în felii subțiri, cam de 1 cm grosime. Dovleceii se pun într-un vas în care presărăm sare. Se amestecă și se lasă câteva ore până își lasă apa și dovleceii se înmoaie ușor.
Se scurg dovleceii de apă bine și se tamponează cu un șervet de bucătărie, apoi se pun în borcanele sterilizate. În fiecare borcan se adaugă 2-3 căței de usturoi, piper, boabe de muștar și mărar uscat.
Separat, se adaugă oțetul, zahărul și sarea într-o oală în care ați pus în prealabil apa la fiert. După ce s-a topit zahărul, stingeți focul și mai așteptați puțin să se răcească (la temperatura camerei) înainte să turnați în borcane. Apoi, sigilați borcanele bine și puneti-le la sterilizat într-o oala mai mare, 10 minute, din momentul în care începe apa să fiarbă. În câteva zile, dovleceii murați în oțet vor fi gata de servit.
Foto: Shutterstock