Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi. Un preparat simplu, ușor de făcut, cu o textură crocantă și un gust de neuitat. Dacă vrei să-ți impresionezi familia cu o rețetă inedită, nu încerca să încerci recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi. Macroul este un pește extrem de răspândit și sănătos, prin prisma acizilor grasi Omega 3 pe care îi conține. Este folosit în cele mai diverse rețete și are un gust inconfundabil. Poate fi consumat alături de salsa de mango, salată de cartofi, frigărui de legume, legume la tigaie, orez, fasole verde și multe altele.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu varză murată
Citește și: Rețetă de pui în sos de muștar și capere
Citește și: Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei
Citește și: Compot de prune
Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi – Ingrediente
doi pești macrou
mălai
usturoi ras fin
sare și piper după gust
ulei
zeamă de lămâie
Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi – Mod de preparare
1. Începeți cu peștele. Macroul se curăță, se spală foarte bine și se porționează. Peste bucățile de pește, se presară usturoiul ras fin, sare, piper și zeama de lămâie.
2. În această etapă, bucățile de pește se trec prin mălai și se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți. Ulterior, peștele se așează pe un șervețel absorbant, potrivit bzi.ro.
3. Peștele poate fi servit alături de diverse garnituri. Printre acestea se numără cartofi fierți, presărați cu mărar și usturoi sau legume trase la tigaie cu puțin unt. Poftă bună!
Sursă foto: Freepik