Rețetă de latkes sau clătite evreiești

 Ifrim Georgiana
.

Această rețetă datează din epoca medievală și se prepară în perioada Chanukah (Hanukkah), cunoscută ca „Sărbătoarea luminilor'. Spre deosebire de clătitele clasice, cele evreiești au în compoziție cartofi și pot constitui un prânz rapid și delicios. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dacă te-ai săturat de clătitele clasice și vrei să încerci un preparat nou, nu ezita să încerci recomandarea noastră de latkes. Timpul de preparare pentru această rețetă este de aproximativ 40 de minute, iar pașii de urmat sunt extrem de simpli.

Citește și: Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă. Un desert delicios

Citește și: Ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei

Citește și: Rețetă de lapte de migdale

Citește și: Rețetă de macarons cu boabe de cafea

Rețetă de latkes sau clătite evreiești – Ingrediente

  • 2 cartofi
  •  1 ou
  •  500 ml ulei
  •  1 lămâie
  •  un praf de sare
  •  piper

Rețetă de latkes sau clătite evreiești – Mod de preparare

1. În primul rând, cartofii se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoare. Deasupra, se adaugă sucul de la o lămâie și se amestecă bine.

2. Scurgeți cartofii de apă, apoi se amestecă cu oul, sarea și piperul, potrivit retete.unica.ro.

3. Într-o tigaie cu ulei încins, se toarnă compoziția de cartofi, sub forma unei clătite. Lăsați clătitele pe foc timp de 5 minute sau până capătă o culoare maro-aurie.

4. Latkes se pot servi ca atare sau ca garnitură lângă o friptură. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton