Rețetă de iaurt de lămâie. Răcoritor și cu puține calorii

 Oana Pantazi
.

Rețetă de iaurt de lămâie. Ce poate fi mai gustos în plină vară decât un iaurt fresh, cu gust de lămâie? În plus, în afara faptului că se prepară imediat, nu conține atât de multe calorii ca o cremă cu unt sau o prăjitură cu blat, dar este la fel de delicios. Iar dacă alegeți să-l faceți fără zahăr, e chiar dietetic!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În anotimpul călduros nimic nu este mai delicios ca un desert proaspăt scos de la frigider, așadar vă recomandăm să încercați cea mai simplă rețetă de iaurt de lămâie. În afara faptului că îngrașă mai puțin decât alte dulciuri, este cel puțin la fel de gustos și, nu în ultimul rând, răcoritor. Mai mult, nu conține aditivi și conservanți, fiind preparat în casă.

Rețetă de iaurt de lămâie

Conține doar patru ingrediente, care se găsesc în cămara fiecărei gospodine, este sănătos, iar cele trei linguri de zahăr, care, de altfel, sunt opționale, nu au un aport caloric atât de mare raportat la cantitatea totală. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara acest iaurt gustos, care poate fi consumat atât ca desert, cât și ca garnitură pe lângă o friptură cu legume, de exemplu (dacă renunțați la zahăr).

Citește și: Rețetă de budincă de lămâie. Un desert răcoritor

Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară

Citește și: Rețetă pavlova.Desert delicios cu multe fructe

Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.Rapid și gustos

Ingrediente

  • 750 ml lapte
  • 3 linguri zahăr (opțional)
  • vanilie (opțional)
  • 1 iaurt simplu (cu minimum 2% grăsimi)
  • coaja rasă de la o lămâie

Cum se prepară iaurtul de lămâie

Puneți laptele, zahărul și coaja de lămâie rasă într-un vas. Lăsați amestecul la foc mediu până ajunge aproape de punctul de fierbere. Opriți focul și lăsați-l să se răcească puțin.

Strecurați apoi laptele, pentru a înlătura coaja rasă de lămâie.

Puneți iaurtul într-un castron și adăugați apoi laptele, puțin câte puțin, amestecând bine până se omogenizează tot laptele.

Se toarnă cantitatea de iaurt în borcane care se vor închide apoi ermetic și se păstrează la temperatura camerei (25 de grade) minimum 12 ore.

Iaurtul de lămâie se poate pregăti și în aparatul special pentru iaurt, după ce ați urmat pașii de mai sus.

Poate fi servit decorat cu mentă și fructe de pădure sau, dacă nu adăugați zahăr, alături de legume coapte și o friptură.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton