Rețetă de gogoși de post care se prepară rapid și ușor. Gogoșile reprezintă unul dintre cele mai populare deserturi de la noi, iar copiii le adoră. Prepararea gogoșilor nu necesită nici mult talent culinar, ci doar puțină îndemânare.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de gogoși de post este una dintre cele mai populare pentru că, în această perioadă în care lumea renunță la produsele de origine animală, gogoșile reprezint un desert ușor de preparat și foarte gustos. Nu aveți nevoie nici de foarte mult timp. Totul este gata în doar 30 de minute.
Ingrediente rețetă de gogoși de post
500 g faină;
250 ml apă (călduţă, neapărat!);
25 g drojdie proaspătă;
50 ml ulei;
2-3 linguri zahăr;
2 fiole esență de vanilie;
1 praf de sare.
Citește și: Maioneză de post, fără ou.Rețetă simplă
Citește și: Rețetă de Falafel.Chiftele libaneze din năut sunt de post
Citește și: Cornulețe fradege, fără lapte.Rețetă simplă
Cum se prepară rețeta de gogoși de post
1. Drojdia se dizolvă în puțină apă călduță. În cazul în care vrei să folosești drojdie uscată, ai nevoie doar de 10 grame.
2. Într-un vas de dimensiuni mai mari, trebuie să combini făina și sarea. După care, adaugi drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.
3. Apoi, restul de apă călduță îl torni treptati și amesteci continuu până vei obține un aluat omogen care nu se lipește de mâini.
4. Peste vasul în care se află aluatul, pune un prosop și lasă totul să se dospească până când aluatul își dublează volumul.
5. Masa pe care urmează să lucrezi trebuie s-o ungi cu puțin ulei. După care, iei aluatul de gogoși de post, îl mai frămânți de 2-3 ori și apoi îl întinzi cu sucitorul. Cu ajutorul unui pahar, dă formă gogoșilor și mai lăsă-le să crească încă 2-3 minute, potrivit unica.ro.
6. Într-un vas mai înalt înginge uleiul și pune gogoșile de post la prăjit. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei. Deasupra lor, presară zahăr vanilat și gogoșile de post sunt gata.
Poftă bună!