Gofre sunt delicioase chiar și dacă sunt de post, adică sunt fără ouă, unt sau lapte. Iată o rețetă de gofre de post, un desert apreciat de întreaga familie, dacă le adăugați miere sau dulceață. Gofrele de post pot fi savurate și pe post de aperitiv, alături de legume sau paste vegetale din măsline, brânză sau humus, dacă nu adăugați zahăr și esențe parfumate în compoziție.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Gofrele de post cu căpșuni, banane și sirop de arțar pot fi un desert sau un micu dejun delicios, chiar și în perioada postului.
Citește și: Cine este Lorena Pancu, iubita lui George Tănase de la Kanal D.Sunt împreună de 6 ani
Ingrediente pentru gofre de post (8 gofre)
- 300 g faină
- 6 g praf de copt
- 40 g zahăr brun
- 300 ml lapte de soia
- 120 ml apă minerală
- 2 linguri ulei arahide/floarea soarelui
- vanilie (esență sau păstaie) (și coajă de lămâie, opțional)
- 1 vârf cuțit sare
Cum se prepară gofrele de post
Într-un bol mai mare amestecați făina, praful de copt, sarea și zahărul, iar în alt vas separat amestecați laptele, uleiul și vanilia. Puteți adăuga și coajă de lămâie, dacă doriți
Adăugați apoi amestecul lichid peste cel solid, doar până la omogenizare, nu mai mult. Secretul pentru gofre pufoase chiar acesta este, să amestecăm cât mai puțin ingredientele.
Înainte de a coace gofrele de post se adaugă și apa minerală în compoziție. Unele rețete recomandă ulei de cocos sau migdale în locul apei minerale. Puteți încerca și această variantă.
Apoi, se încălzește aparatul de gofre / waffe și se unge pe ambele părți cu ulei de floarea soarelui sau ulei de arahide.
Adaugam cate un polonic mic de aluat in centrul aparatului, il inchidem si coacem waffele conform instructiunilor aparatului.
Serviți cu miere, fructe, sirop de arțar, unt de arahide!