Rețetă de ghiveci grecesc (Briam)

 Borcilă Andreea
.

Rețetă de ghiveci grecesc. Briam este versiunea grecească a rețetei de Ratatouille și se gătește mai degrabă la cuptor decât pe aragaz. Vei adora aromele mediteraneene, de la condimentele și legumele din preparatul următor!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ghiveciul de legume grecesc poate fi servit cu carne de miel sau de pui. De altfel, poți servi cu sos tzatziki, pentru o aromă și un gust mai răcoritor. Se poate păstra la frigider, într-un recipient ermetic, timp de 3-4 zile. Asigură-te că folosești un ulei de măsline de bună calitate.

Rețetă de ghiveci grecesc (Briam). Ingrediente

  • 1 kg roșii
  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg vinete
  • 1/2 kg dovlecei
  • 160 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • verdeață, după preferință
  • sare
  • piper

Rețetă de ghiveci grecesc (Briam). Mod de preparare

  • Primul pas este să cureți, să speli foarte bine legumele și să le tai felii.
  • Toarnă jumătate din cantitatea de roșii tocate, cu tot cu sucul lor, într-o tavă de cuptor. Alege una încăpătoare, astfel încât legumele să nu stea înghesuite unele peste altele.
  • Vei așeza, alternativ, feliile de legume.
  • Condimentează cu sare și piper, după gust.
  • Toarnă restul de roșii, apoi presară verdeața proaspăt tocată.
  • Stropește cu uleiul de măsline.
  • Acoperă cu folie de aluminiu și dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de o oră și jumătate sau două ore. La jumătatea timpului de preparare, înlătură folia.
  • Servește ghiveciul cu brânză feta.

Sursă foto: Profimedia

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton