Rețetă de friptură de porc cu vin roșu

 Oana Pantazi
.

Cum nu există sărbătoare fără friptură pe masă, vă recomandăm o rețetă delicioasă de friptură de porc cu vin roșu. E fragedă și suculentă și, însoțită de garnitura preferată, va face deliciul tuturor membrilor familiei și al invitaților.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de friptură de porc cu vin roșu. Indiferent de formă, carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor de Crăciun și de Anul Nou. Friptura la cuptor, unul dintre preparatele cele mai savuroase, este și cel mai simplu de făcut. Importante sunt însă condimentele și timpul corect de gătire, dacă doriți să puneți pe masă o friptură excepțională.

Rețetă de friptură de porc cu vin roșu

Se pregătește repede, iar prepararea fripturii durează în jur de două ore, timp în care vă puteți ocupa în liniște de alte preparate, deoarece pulpa la cuptor este cea mai bună atunci când este gătită la cuptor. Nu necesită multe ingrediente și este simplu de făcut, chiar dacă nu aveți experiență în bucătărie. În plus, este foarte hrănitoare și nu conține atât de multe calorii… Desigur, dacă o consumați cu salată sau murături, și nu cu cartofi prăjiți. Iată cum se prepară!

Citește și: Rețetă plăcintă cu brânză.Cum se gătește tradițional

Citește și: Crăiasa Zăpezii rețetă.Chef Florin Dumitrescu o face

Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios

Citește și: Chiftele de cartofi.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 1 kg pulpă porc
  • 350 ml vin roșu demisec
  • o căpățână de usturoi
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei de masline
  • cimbru/rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • ardei iute uscat
  • sare
  • piper

Cum se face friptura de porc cu vin roșu

Rețetă de friptură de porc cu vin roșu. Carnea se unge cu ulei, se freacă bine cu sare, cu piper și cu cimbru, după care se împănează cu usturoi (faceți niște buzunărașe mai în adâncime, unde adăugați cățeii de usturoi întregi sau tăiați pe jumătate). Usturoiul va da cărnii un gust senzațional. Adăugați frunzele de dafin, morcovii, ceapa tăiată rondele subțiri și vinul roșu. Se lasă marinada la frigider, pentru a se întrepătrunde aromele, cel puțin o oră.

Între timp, se încinge cuptorul la 200 de grade. Scoateți carnea din vas și așezați mai întâi în tavă rondele de ceapă și de morcov. După aceea, puneți carnea peste legume și turnați peste ea marinada din vas. Acoperiți tava cu friptură cu un capac sau cu folie de aluminiu și dați friptura la cuptor pentru o oră. După aceea, scoateți tava din cuptor și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Dacă este cazul, mai adăugați puțin vin roșu sau apă. Se coboară puțin temperatura și se mai lasă friptura la cuptor pentru 30-40 de minute, de data aceasta descoperită, până se rumenește frumos deasupra.

Se servește caldă, cu garnitură din cartofi și cu murături asortate.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton