Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe

 Oana Pantazi
.

Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe. Artista a împărtășit cu prietenii ei de pe Instagram cea mai simplă rețetă de foccacia. În afara faptului că este extrem de gustos și simplu de făcut, tradiționalul preparat de origine italiană pregătit de artistă nu conține gluten.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe. Mamă a doi copii, Elena Gheorghe arată senzațional la 36 de ani, afișând o siluetă de adolescentă. În afara moștenirii genetice, artista are mare grijă de alimentația ei și nu ezită să împătășească rețete cu fanii ei din social media. Recent, artista le-a demonstrat urmăritorilor săi de pe Instagram cum prepară cea mai gustoasă rețetă de foccacia.

e-3e-3

Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe

Produs de panificație specific bucătăriei italiene, foccacia de obicei conține ulei de măsline și ierburi aromatice și este consumată ca aperitiv. Cândva era servită de sărbători, însă acum focaccia este consumată ca un aliment obișnuit. Dat fiind însă că glutenul din făină nu este suportat de toată lumea, Elena Gheorghe le-a oferit fanilor ei de pe Instagram faimoasa ei rețetă de foccacia fără gluten cu măsline și rozmarin.

Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos

Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • făină fără gluten
  • drojdie fără gluten
  • o linguriță de sare
  • o linguriță rasă de zahăr
  • ulei
  • apă călduță
  • măsline
  • rozmarin

Cum se prepară foccacia fără gluten

Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe. Într-un bol se adaugă făina, drojdia (25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată) fără gluten, sarea și zahărul. Mai apoi, se adaugă uleiul (40 ml). Ulterior se adaugă uleiul și apa călduță, iar preparatele se amestecă bine până când se omogenizează. La 500 de grame de făină se adaugă 300-400 ml apă.
Preparatul se lasă în jur de 25 de minute la dospit, iar apoi se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. La final, se adaugă măslinele și rozmarinul deasupra, iar apoi se bagă la cuptor până când se rumenește.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton