Rețetă de escalop de vită cu ciuperci. Ce spui de un fel de mâncare principal inedit? Preparatul următor te va da pe spate!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
În cazul în care vrei să-ți uimești musafirii sau chiar membrii de familie, rețeta următoare e pentru tine. Află cum prepari cel mai bun escalop de vită cu ciuperci.
Rețetă de escalop de vită cu ciuperci. Ingrediente
- 500 g pulpă de vită, fără os
- 250 g ciuperci
- 220 ml supă de vită sau apă
- 100 ml vin alb sec
- 50 g unt
- 1-2 linguri ulei vegetal
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri smântână fermentată
- 4 linguri făină albă
- sare
- piper
- cimbru uscat, după gust
Rețetă de escalop de vită cu ciuperci. Mod de preparare
- Taie carnea felii, apoi le bați cu ciocanul de șnițele.
- Dă feliile printr-un amestec de făină cu sare, piper și cimbru după gust.
- Încinge uleiul și rumenește carnea pe ambele părți, apoi o dai deoparte.
- Topește untul și sotează usturoiul mărunțit împreună cu ciupercile spălate și tăiate felii, apoi adaugă carnea, supa, vinul, amestecă și lasă să fiarbă 30 de minute, la foc potrivit.
- La final, pune smântâna și mai lasă să dea un clocot.
- Servește mâncarea caldă.
Sursă foto: captură YouTube
Cel mai nou VIDEO