Rețetă de crochete de cartofi de post. Un preparat extrem de sățios și foarte simplu de făcut, crochetele de cartofi sunt excelente în post și nu numai, fiind perfecte inclusiv ca garnitură.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Pentru cei care țin post în perioada sărbătorilor, o rețetă de crochete de cartofi de post este ideală, fiind perfectă ca aperitiv, dar și alături de o salată, pe post de fel principal. Nu în ultimul rând, se prepară foarte simplu și nu este deloc costisitoare.
Rețetă de crochete de cartofi de post
În prag de sărbători, în perioada postului, este o adevărată provocare pentru gospodine să pregătească preparate fără carne care să fie pe placul întregii familii. De aceea, am ales pentru voi cea mai delicioasă și simplu de făcut rețetă de crochete de cartofi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o pregăti:
Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi
Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă
Ingrediente
500 grame cartofi
3 linguri de făină
sare și piper
ulei pentru prăjit
nucșoară sau ghimbir (opțional)
o legătură de mărar
pesmet
Cum se prepară crochetele de cartofi de post
Cartofii se spală bine și se fierb, în coajă, în apă cu sare. După ce se răcesc puțin, se descojesc și se pasează. Apoi, se adaugă sarea, piperul, făina, nucșoara (și sau ghimbirul) și mărarul tocat mărunt.
Se ia compoziția cu mâna umezită în apă și se formează crochete de mărime potrivită. Se tăvălesc prin pesmet , iar apoi se prăjesc în baie de ulei pe ambele părți.
Se scot cu o spumieră și se așază pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le puteți servi cu mărar deasupra sau alături de un mujdei de usturoi. Sunt la fel de bune și calde, și reci. Pot fi, de asemenea, consumate și ca garnitură, pe lângă un fel principal.
Foto: Shutterstock