Ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor. Poate fi consumată

 Martin Lorena
.

Ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor. Ouăle reprezintă un aliment pe care foarte mulți români îl preferă. Acesta poate fi preparat în multe feluri, nu necesită mult timp de gătire și nici nu e costisitor. Cu toate acestea, mulți oameni atunci când au spart un ou, au observat o pată albă pe gălbenuș. Iată ce înseamnă aceasta!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor. Multă lume susține că ouăle sunt ingredientul care nu trebuie niciodată să lipsească din frigider. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu din ce este compus un asemenea aliment. Pata albă de pe gălbenușul oului nu este un  o venă sau cordonul ombilical al unui pui de gâină, în ciuda faptului că mulți români cred acest lucru. Iată ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor!

Citește și: Top 3 zodii care nu acceptă un refuz

Citește și: Perechi de zodii care nu se vor despărți niciodată

Citește și: 4 zodii care vor avea necazuri în 2022

Citește și: Trei zodii care vor avea noroc în 2022

Ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor. Nu este embrion

Ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor. Deși multă lume consideră că pata albă de pe gălbenușul oului este un embrion, adevărul este cu totul altul! Aceasta se numește chalaza și ajută oul să se dezvolte în siguranță. Într-un ou există două astfel de chalaze, una în partea de jos a oului, iar cealaltă în partea de sus. Acestea sunt formate din proteine și au rolul de a feri oul de eventualele  lovituri în părțile laterale ale cojii.

Chiar dacă mulți oameni o îndepărtează, pata albă de pe gălbenușul ouălor poate fi consumată fără probleme. Aceasta are proprietatea de a dispărea în timpul procesului de gătire.

Ce beneficii are

Ce înseamnă pata albă de pe gălbenușul ouălor. Aceasta, deși nu pare a fi extrem de benefică, adevărul este că te poate ajuta. Dacă pata albă nu este prezentă pe gălbenușul ouălor, alimentele pot fi păstrate de prea mult timp la frigider. Astfel, apariția ei denotă că oul este proaspăt.

Cu toate acestea, dacă îți dorești să prepari creme pentru diverse prăjituri, cel mai bine ar fi să îndepărtezi pata cu ajutorul unei site.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton