Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. O rețetă delicioasă, simplă, care se prepară din câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Poate fi gătită de către oricine, chiar și de către cei mai puțin pricepuți în bucătărie. Iată ingredientele necesare și modul de preparare al conopidei la cuptor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Conopida poate fi gătită în numeroase moduri: sub formă de supă, sub formă de pate de post, sub formă de chifteluțe, sub formă de piure. Gătită la cuptor, alături de cașcaval și smântână, conopida ia forma unui prânz delicios, bogat în vitaminele C, K și sărac în carbohidrați. Dacă doriți să vă impresionați familia sau prietenii, nu ezitați să încercați această rețetă.

Citește și: Rețetă de salată Malaga

Citește și: Rețetă de aripioare de pui în sos de mango

Citește și: Rețetă de înghețată cu banane

Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântănă și cașcaval – Ingrediente

conopidă – cca. 600 g

sare, piper

200 ml smântână (min. 20 % grasime)

50 g unt

100 g cașcaval ras

2 linguri de pesmet

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval – Mod de preparare

1. Conopida se spală foarte bine. Într-o oală, se pun la fiert 2 litri de apă. Din momentul fierberii, se adaugă conopida și se lasă la opărit pentru 3 minute.

2. Ulterior, conopida opărită se adaugă într-un recipient cu apă rece și se lasă la răcit pentru 2 minute. În continuare, conopida se pune într-o strecurătoare.

3. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu pesmet și se adaugă conopida. Peste aceasta, se toarnă smântâna și se rade cașcavalul, iar rezultatul se lasă la cuptor pentru 20-30 de minute. Puteți adăuga mirodeniile preferate.

4. Preparatul este gata atunci când cașcavalul s-a topit complet. Poftă bună!

Sursa foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton