Rețeta de colivă pe care o prepară Cătălin Scărlătescu

 Lupescu Anca
.

Chef Scărlătescu are propria rețetă de colivă, pe care o comercializează la restaurantul său. O porție generoasă de colivă preparată de Chef Cătălin Scărlătescu costă, pe site-ul bucătarului, 85,00 lei. Coliva are 2 kilograme, ceea ce reprezintă o farfurie generoasă de colivă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Reţeta câştigătoare a sezonului 5 „Chefi la cuţite” – Un desert inedit

Coliva este desertul preferat al românilor, deși este pregătită la înmormântări, aceștia îi apreciază gustul. Coliva este pregătită din grâu macinar sau din arpacaș, care este un orz măcinat mai dur. Coliva reprezintă o ofrandă adusă de credincioși pentru ușurarea sufletelor celor răposați.

Ingrediente pentru rețeta de colivă:

  • 1 kg arpacaș
  • 1,5 kg miez de nucă
  • 250 g zahăr
  • Coaja rasă de la 2 lămâi (la alegere)
  • Coaja rasă de la 1 portocală (la alegere)
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 3 linguri esență de rom
  • Pentru ornat: bomboane, cacao, zahăr pudră, miere.

Mod de preparare colivă

Se pun la fiert, într-o oală încăpătoare, 3 litri de apa. Când apa a început să fiarbă, focul se dă mic și se adaugă arpacașul sau grâul. Se lasă totul pe foc până când mai rămâne doar puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă totul cu o lingură de lemn, apoi se mai lasă câteva minute pe foc, până ce se evaporă toată apa. Preparatul obținut se răstoarnă într-un vas smălțuit și acoperă cu un prosop curat, umezit. Compoziția se lasă peste noapte în acest vas.

Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian

Jumatate din cantitate de nucă se dă prin mașina de tocat, îm timp ce cealaltă jumătate se tocă mărut cu un cuțit. A doua zi se adaugă miezul tăiat la cuțit și un sfert din cantitatea de miezul tocat la mașină, apoi totul se amestecă împreună cu coaja rasă de lămâie și portocală. După care se toarnă în compoziție esența de rom și se gustă – dacă nu este destul de dulce, se mai poate adăuga puțină miere.

Se frământă apoi compoziția cu mâna și se pune pe platouri. Pentru ornat, se adaugă în strat gros restul de nucă dată prin mașină și apoi se ornează după plac, fie cu bomboane, cacao sau zahăr.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton