Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de cobbler cu caise, dat fiind că suntem în plină vară și fructele sunt la îndemână, acest desert savuros este perfect pentru o zi de weekend sau o seară petrecută alături de prieteni și familie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de cobbler cu caise. Crustă crocantă, caise dulci-acrișoare, o aromă și un gust incredibile – pe scurt, cobbler cu caise! Este o prăjitură răcoritoare de vară, nu în ultimul rând ușor de făcut și extrem de aspectuoasă, așadar nu veți da greș cu ea când aveți musafiri sau dacă vreți să vă impresionați familia.
Rețetă de cobbler cu caise
Rețeta este simplă și nu te va ține în bucătărie mai mult de o oră, iar rezultatul este fabulos. În plus, nu este nevoie de multe ingrediente și nici de cine știe ce pricepere în ceea ce privește deserturile, așadar o puteți încerca și dacă sunteți la prima experiență de acest gen.
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Ingrediente
- 1.2 kg caise
- 50 gr zahăr (pentru presărat pe caise)
- coaja rasă de la 1 lămâie
Aluat
- 120 gr unt
- 100 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 gr faină albă
- 1 linguriță praf de copt
- 180 ml lapte
- 50 gr zahăr
- 50 ml apă fierbinte
Cum se face cobbler cu caise
Se spală caisele, se taie în două și li se scot sâmburii. Apoi, se așază cu tăietura în jos într-o tavă termorezistentă (22×33), într-un singur strat, lipite una de cealaltă, în tavă. Deasupra lor se presară zahărul amestecat cu coaja de lămâie rasă.
Într-un bol, se amestecă foarte bine untul (din care s-a scos apa) cu zahărul, apoi se adaugă făina și praful de copt și se mixează. Se adaugă laptele, treptat, și apoi se mai mixează câteva minute, până ce aluatul devine onctuos.
Aluatul obținut se toarnă peste caise, într-un strat subțire, acoperind bine toată suprafața. Se presară restul de zahăr și pe deasupra se toarnă apă fierbinte, pentru topirea zahărului. Se dă tava la cuptor, la temperatura de 180 de grade. E delicioasă atât caldă, cât și rece, în special servită alături de o porție generoasă de înghețată de vanilie.
Foto: Shutterstock