Rețetă de clătite cu dovlecei și brânză. O gustare perfectă într-o zi de vară. Iată cum prepari cele mai bune clătite!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Clătitele sunt printre gustările preferate ale celor mici, dar și ale celor mari. Cea mai comună rețetă este cea cu umplutură de ciocolată, însă nu numai. Ce spui de o gustare sărată, cu umplutură de dovlecei și brânză? Cu siguranță, va deveni preferata ta!
Rețetă de clătite cu dovlecei și brânză. Ingrediente
- 3 dovlecei medii
- 1-2 ouă
- 5 linguri făină albă
- 4 linguri parmezan ras sau Cheddar
- ½ legătură ceapă verde, opțional
- sare, după gust
- piper, după gust
- ulei vegetal, pentru prăjit
Rețetă de clătite cu dovlecei și brânză. Mod de preparare
- Spală dovleceii, le tai capetele și îi vei da prin răzătoarea mare. Presară puțină sare și lasă deoparte 10 minute. Ulterior, îi vei scurge de lichid.
- Într-un bol, vei bate ouăle și vei adăuga făina, brânza rasă, sarea și piperul și, opțional, ceapa verde tocată. Omogenizează.
- Încinge uleiul într-un vas și formează cu mâinile sau cu o lingură clătitele, le prăjești pe ambele părți la foc mediu până se rumenesc.
- Servește clătitele calde cu smântână sau cu brânză rasă deasupra.
Sursă foto: Pixabay
Cel mai nou VIDEO