Rețeta de ciuperci murate. Sezonul rece a venit, iar gospodinele se pregătesc intens pentru a prepara rețete. Rețeta de ciuperci murate va fi extraordinară dacă o consumi cu o tocăniță delicioase sau salate care conțin ciuperci. Prepararea este foarte simplă și rapidă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de ciuperci murate. Ciupercile sunt versatile, iar speciile de ciuperci comestibile, precum champignion și Portobello, sunt utilizate des în bucătărie. Ciupercile necomestibile pot fi transformare în piele vegană, fiind adăugate la produse de îngrijire a pielii și au fost chiar testate ca sursă alternativă de electricitate.
Ciupercile sunt ciuperci și nu plante, deși unele persoane susțin că orice lucru care crește organic ar putea fi o plantă. Din punct de vedee știintific, plantele fac parte dintr-o categorie separată. Ciupercile asigură funcții multiple atât în natură, cât și ca hrană.
Citește și: Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur
Citește și:Câtă drojdie se pune la pâinea de casă.Secretul unui aluat pufos
Citește și:Rețete cu prune uscate
Citește și:10 rețete cu conopidă pentru toamna asta
Rețeta de ciuperci murate
Ciuperci murate cu usturoi
-1,5 kg de ciuperci
-6 căței de usturoi
-1/2 ceașcă de oțet alb
-2 cești de apă
-1 lingură de zahăr
-1 lingură de sare
-6 frunze de dafin
-8 boabe de piper întregi
-6 linguri de oțet
Cum se prepară
Se spală și se curăță ciupercile și se pun într-o oală. Se umple cu apă cât să acopere ciupercile. Se pun 1/2 căni de oțet în apă și se fierbe 15 minute. Când ciupercile sunt fierte, se scurge lichidul și se pune deoparte. Într-o oală separată se pune apa, sarea, zahărul, frunzele de dafin și boabele de piper și se fierb. După ce zahărul și sarea s-au dizolvat, se adaugă 6 linguri de oțet la ingredinete, apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte. Se curăță și se taie usturoiul în bucăți mici, și se umple borcanele cu ciupercile fierte.
Se toarnă marinata peste ciuperci. Acoperă, folosind capace și păstrează-le în frigider. Pot fi păstrate în frigider până la câteva săptămâni.
Sursa foto: Canva