Rețeta de ciorbă de pește a lui chef Cătălin Scărlătescu. Este una dintre rețelele cu care bucătarul nu a dat niciodată greș în cadrul emisiunii „Chef la cuțite'. Se prepară foarte simplu și rapid, iar gustul este unul de neuitat. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Amator de pește și de fructe de mare, bucătarul a dezvăluit modul de preparare al ciorbei de pește. Potrivit acestuia, secretul rețetei stă în apa folosită. Ciorba trebuie fiartă în apă „stătută', pentru a elimina din gustul de clor pe care îl găsim în apa de la robinet. Altfel spus, înainte de a fi folosită, apa trebuie lăsată într-un vas descoperit timp de 24 de ore. Alegerea ingredientelor este la fel de importantă, cei pasionați de bucătărie fiind sfătuiți să aleagă legume și carne proaspete.
Citește și: Cum se face sosul Bechamel cu ceapă
Citește și: Rețetă de fursecuri limbi de pisică
Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi
Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată
Rețeta de ciorbă de pește a lui chef Cătălin Scărlătescu – Ingrediente
Apă
Cartofi, Ardei
Ceapă
Roșii
Morcovi
Pește – somn, crap, șalău, babușcă, caras
Oțet
Usturoi
Sare
Rețeta de ciorbă de pește a lui chef Cătălin Scărlătescu – Mod de preparare
1. Începeți cu legumele. Acestea se spală și se taie în bucățele mici. Legumele se adaugă într-o oală cu apă și se lasă la fiert.
2. Separat, se fierb capetele și scheletele de pește. Astfel, se obține un stoc, pe care mai apoi o veți pune peste ciorbă, potrivit spynews.ro.
3. Când legumele încep să fiarbă, se adaugă bucățile de pește și se mai lasă pe foc timp de câteva minute.
4. La final, se drege cu sare, piper și oțet, după gust. Poftă bună!
Sursa foto:Pexels