Rețetă de ciorbă de foi cu lapte. Aromată și plină de vitamine

 Oana Pantazi
.

Dacă nu sunteți din zona Munteniei, probabil că nu ați încercat până acum o rețetă de ciorbă de foi cu lapte, cum este numită în zonă. Ce sunt „foile”? Toate frunzele verzi de sezon care pot fi găsite în grădină sau la piață. Vă garantăm că va fi un deliciu!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de foi cu lapte. Dacă vreți să pregătiți una dintre cele mai bune, mai aromate și mai pline de vitamine ciorbe, e obligatoriu să încercați acest preparat pregătit cu predilecție în Muntenia. Dacă pe vremuri era mâncare de bază în zonă, în special în perioada războiului, acum acest preparat minunat a cam dispărut de pe mesele românilor. Poate și pentru că verdețurile au pierdut teren în fața semipreparatelor și a produselor de fast-food. Iată cât de simplu se pregătește ciorba de foi cu lapte!

Rețetă de ciorbă de foi cu lapte

Foi cu lapte este, evident, un termen generic, care ne permite însă să ne jucăm în bucătărie. În funcție de sezon, putem alege să peparăm această ciorbă cu verdețurile perioadei. Și ne referim la frunze de sfeclă, lobodă albă, limba-boului, leurdă, hrean, urzică, ridichi, pătrunjel, leuștean, leurdă, salată verde și păpădie. Puteți folosi doar un singur fel de verdeață sau le puteți prepara în combinație, după gust. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Ingrediente

  • 2 l lapte bătut
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 kg de foi (sfeclă, leurdă, salată verde, hrean, urzică etc.)
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătură mărar
  • puțin unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline pentru călit
  • sare
  • piper 

Cum se prepară foile cu lapte

Rețetă de ciorbă de foi cu lapte. Se taie legumele mărunt și se pune mai întâi ceapa la călit păână se înmoaie puțin, apoi se adaugă și morcovul și ulterior foile și se lasă totul la călit timp de 10 minute. Apoi se adaugă puțin lapte dulce și se lasă încă vreo câteva minute până fierb bine toate legumele.

După ce a scăzut zeama, se ia vasulde pe foc, se adaugă o nucă de unt și se pasează bine totul cu un mixer vertical. La urmă, se adaugă cei 2 litri de lapte bătut și se dătotul într-un clocot. Nu lăsați mai mult, laptele va tinde să se brânzească. După ce se stinge focul, adăugați mărar tocat fin.

Ciorba are un gust savuros și este bună atât caldă, cât și rece.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton