Rețetă de ciocolată de casă. Un adevărat deliciu!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de ciocolată de casă. Ciocolata de casă este desertul perfect pentru tine și familia ta. Ne aduce tuturor aminte de copilărie, fiind un dulce pregătit deseori de mame sau bunici în bucătărie. Nu vă trebuie foarte multe ingrediente și-n plus, e foarte ușor de gătit. Iată cum se prepară rețeta de ciocolată de casă cremoasă recomandată de noi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciocolată de casă. Ciocolata de casă este un dulce atât pe placul copiilor, cât și pe placul adulților. Dar cine oare i-ar putea rezista unui asemea desert?! Rețeta de ciocolată de casă recomandată de noi are la bază doar câteva ingrediente, astfel că nu veți fi nevoiți să scoateți mulți bani din portofel. De asemenea, indicațiile următoare vă vor fi de mare folos, chiar dacă poate nu aveți prea multă experiență în bucătărie.

Rețetă de ciocolată de casă. Ciocolata de casă se poate prepara în doar câteva minute, dacă sunteți atenți la indicațiile prezentate mai jos. Textura cremoasă a acestui desert vă va cuceri pe loc papilele gustative și cu siguranță veți dori să mai gătiți și cu altă ocazie acest dulce savuros.

Citește și: Rețeta de supă cu găluște a Andreei Bănică.Secretul artistei

Citește și: Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe

Citește și: Rețetă de pulpă de porc la cuptor.Fragedă și aromată

Citește și: Rețetă de faguri cu cremă de ciocolată.Desertul copilăriei

Rețetă de ciocolată de casă – Ingrediente

250 gr lapte praf;

200 gr de zahăr;

80 ml de apă;

80 gr unt minim 80% grăsime;

50 gr cacao;

1 plic zahăr vanilat;

Opțional, în funcție de preferințe: nuci, alune, fructe confiate/deshidratate.

Rețetă de ciocolată de casă – Mod de preparare

1. După ce ați făcut rost de toate ingredientele, puteți trece la treabă. Începeți prin a pune apa într-o cratiță la fiert. Adăugați în ea zahărul normal, dar și pe cel vanilat.

2. Lăsați cratița pe foc mic, până ce observați că se formează un fel de sirop. Luați apoi vasul de pe aragaz și adăugați untul. Amestecați foarte bine și continuu, conform libertatea.ro.

3. Luați apoi un vas separat în care să puneți laptele praf și cacaua. Ingredientele se amestecă foarte bine. După aceea, adăugați siropul din cratiță peste acest amestec. Amestecați foarte bine timp de circa 2-3 minute. Vă puteți folosi și de un robot de bucătărie. Vă veți da seama că ați urmat cum trebuie pașii atunci când compoziția devine omogenă.

4. Dacă doriți un plus de savoare, puteți pune acum fructe confiate, alune sau nuci. În cazul în care le-ați adăugat, amestecați totul pentru ca ingriedientele să se omogenizeze cum trebuie.

5. Mai apoi, turnați compoziția obținută într-o tavă unsă cu puțin unt. Introduceți apoi vasul în frigider și lăsați-l la rece aproximativ 6-7 ore. Ciocolata de casă poate fi apoi tăiată cuburi sau pe lungime. Poftă bună!

  • Daca te pasioneaza, vezi cele mai interesante curiozitati despre ciocolata!
  • Sursă foto: Shutterstock

    Google News Urmărește-ne pe Google News

    Biografiile Vedetelor
    Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

    Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

    Revista VIVA!
    Revista VIVA!
    Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
    Buton