Rețeta de chec cu lămâie și cocos. Cel mai gustos desert pentru post

 Dumitrache Laura
.

Rețeta de chec cu lămâie și cocos. Când te afli în perioada postului, ai multe probleme în legătura cu mâncarea. Pe lângă mâncarea de zi cu zi, avem nevoie de un desert care să ne bucure pentru un moment. Așadar, dacă ții post și vrei să mănânci un desert nemaipomenit, îți recomandăm rețeta de chec cu lămâie și cocos.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de chec cu lămâie și cocos. Am intrat în perioada Postului Crăciunului, iar credincioșii sunt foarte stricți cu mâncarea de post. Găsirea preparatelor delicioase devin din ce în ce mai dificile.

Dacă vrei să te răsfeți savurând un desert pe cinste, trebuie să încerci rețeta de chec cu lămâie, cocos și mac. Această rețetă este nemaipomenită și este de post. Este un desert numai bun pentru a-ți surprinde familia, înainte de sărbătorile de iarnă.

Citește și: Ce este panko și cum se folosește în bucătărie 

Citește și:Rețetă de marmeladă de gutui

Citește și:Ce este sucul concentrat de fructe.Diferența dintre suc concentrat și suc natural de fructe

Citește și:Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu

Rețeta de chec cu lămâie și cocos. Ingrediente

  • 330 grame făină
  • 50 grame amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 200 grame zahăr tos
  • 2 linguri nucă de cocos
  • 200 ml lapte vegetal cu cocos
  • 50 ml apă minerală
  • 120 ml ulei
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 linguriță oțet
  • Coaja de la o lămâie bio
  • 30 ml suc de lămâie30 grame semințe de mac

Mod de preparare

Se cerne făina într-un bol și se pune peste ea amidonul, zahărul, praful de copt, nuca de cocos, după care se amestecă. Într-un alt bol se amestecă laptele vegetal, apa minerală, oțetul, uleiul și vanilia. Se amestecă ingredientele lichide cu cele solide și se mixează timp de 30 de minute.

După care se adaugă coaja și sucul de lămâie, apoi se mixează încă o dată. Se adaugă semintele de max, se mixează, iar aluatul rezultat se toarnă într-o tavă de copt. Tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 50 de minute. Se verifică cu o scobitoare, după care se lasă la răcit. Checul se poate decora în funcție de preferințe! Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton