Dacă aveți musafiri și nu știți cu ce să-i tratați, vă invităm să preparați cea mai delicioasă rețetă de chec aperitiv. Se face extrem de simplu și puteți folosi cam tot ce aveți prin frigider. Posibilitățile sunt nelimitate și țin de imaginația fiecăruia.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Chiar dacă e greu de crezut, cea mai gustoasă rețetă de chec aperitiv se face cu… ce aveți prin casă. Dacă aveți prea multe alimente în frigider care urmează să expire curând, le puteți folosi pentru a prepara unul dintre cele mai delicioase aperitive. Cu acest chec sărat, pufos și gustos, nu doar că vă veți impresiona musafirii, dar veți scăpa și de stat ore în șir în bucătărie. Mai mult, preparatul arată extraordinar, numai bun de postat pe conturile de socializare.
Rețetă de chec aperitiv
Românii obișnuiesc să cumpere mai multă mâncare decât consumă, așadar nu e de mirare că o mare parte din alimentele cumpărate sfârșesc la gunoi. Iată însă că există soluții de a folosi alimentele rămase prin frigider în cantități mai mici, înainte de a ajunge să expire. Iar cel mai bun exemplu este această rețetă de chec aperitiv absolut savuroasă, care se gătește imediat.
Ingrediente
- 6 ouă
- 200 g făină
- 100 ml ulei
- 300 g șuncă sau cârnați
- 100 g cașcaval sau brânză telemea
- 50 g măsline fără sâmburi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- o legătură de mărar
Citește: Pilaf sârbesc. Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat
Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă
Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Cum se prepară checul aperitiv
Rețetă de chec aperitiv. Mod de preparare. Ardeii se spală și se taie cubulețe, la fel și șunca (dacă doriți, puteți pune și una, și alta). Cașcavalul (brânza) se rade, iar măslinele se feliază. Apoi, ouăle se bat bine până devin spumă. Se adauga uleiul, putin cate putin, ca la maioneză, și se încorporează făina.
În această compoziție adăugați șunca, ardeii, cașcavalul, măslinele și mărarul tocat. Potriviți gustul de sare și piper. Puteți adăuga, de asemenea, și ciuperci la conservă (bine stoarse de apă).
Într-o tavă de chec sau de cozonac, în care ați pus în prealabil hârtie de copt, turnați amestecul de chec și dați-l la cuptorul preîncălzit la 200 de grade (foc mediu) timp de 40-50 de minute. Spre final, se încearcă cu o scobitoare. Dacă nu rămâne compoziție pe ea, checul e gata.
Foto: Shutterstock