Rețetă de castraveți în oțet. Cine nu adoră castraveții murați? Acesta este sezonul în care gospodinele pregătesc cei mai gustoși castraveți murați pentru sezonul rece. În cazul în care doriți să pregătiți castraveți în oțet gustoși, rețeta recomandată de noi este ideală. Mai ales, că este și simplu de preparat.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de castraveți în oțet. Gospodinele au început să se pregătească pentru sezonul rece și să umple cămara cu diverse borcane cu murături. Ei bine, din peisaj nu lipsesc tocmai castraveții murați, așa că dacă erați în căutarea unei rețete de castraveți în oțet simplă și gustoasă, avem soluția perfectă și tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de gălbiori murați.Ușor de preparat și foarte gustoasă
Citește și: Ardei iuți murați în saramură.Cea mai simplă rețetă
Citește și: Salată de vinete dietetică.Rețeta nutriționistei Mihaela Bilic
Citește și: Rețetă rapidă de maioneză.E gata în doar 3 minute
Rețetă de castraveți în oțet – Ingrediente
– 1 kg castraveți mici
– marar
– 1 capaţâna usturoi
– ardei iuţi
– sare grunjoasa
Pentru soluţie
– 1 litru oţet
– 1 lingura boabe de piper
– 1 lingura boabe de mustar
– 3 foi dafin
Rețetă de castraveți în oțet – Mod de preparare
1. Pentru început, spălați foarte bine castraveții. Apoi, puneți-i într-un lighean mai mare alternativ cu straturi de sare grunjoasa.
2. Lăsați așa castraveții pe de o zi pe alta.
3. A doua zi, spălați castraveții, lăsați-i să se usuce și așezați-i în picioare în borcane. De asemenea, puneți și caţei de usturoi, ardei iuţi și mărar printre ei, potrivit retete.unica.ro.
4. Separat, fierbeți oțetul și condimentele. După ce a dat în clocot, luați de pe foc și lăsați să se răcească puțin.
5. Apoi, turnați compoziția peste castraveți și puneți capace sau legați. Castraveții se desfac cel puțin peste o lună.