Rețetă de castraveți murați cu apă rece. Ușor de preparat

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de castraveți murați cu apă rece. Gospodinele sunt vara precum „furnicile”. Pentru a avea o iarnă bogată, lipsită de neajunsuri, ele au început deja să facă preparatele pentru anotimpul rece. Rețeta de castraveți murați cu apă rece se numără printre cele mai apreciate, iar dacă nu știți cum să o pregătiți, ați ajuns unde trebuie. Noi vă vom explica totul pas cu pas.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de castraveți murați cu apă rece. Castraveții murați sunt pe gustul oamenilor mai ales iarna, de Sărbători. Rețeta de castraveți murați cu apă rece propusă de noi este extrem de simplă, astfel că nu vă va da bătăi de cap nici dacă sunteți începători.

Așadar, dacă nu știați până acum, puteți opta oricând pentru rețeta de castraveți murați cu apă rece, în schimbul celor făcuți în oțet. Un astfel de preparat este potrivit pentru toate gusturile, dar mai ales pentru cei care preferă mâncărurile mai puțin condimentate. Tot ce trebuie să faceți este să aveți la dispoziție ingredientele următoare și să urmați pașii de mai jos.

Citește și: Rețetă de ardei murați umpluți cu varză.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Salată de dovlecei.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Salată de vinete dietetică.Rețeta nutriționistei Mihaela Bilic

Rețetă de castraveți murați cu apă rece – Ingrediente

2 kg de castraveţi

3 umbrele de mărar

1 frunză mare de hrean

4 căţei de usturoi

3 boabe de piper

5 frunze de coacază neagră

1 ardei roşu

1 linguriţă praf de muştar

1 l de apă

100 g de sare

bicarbonat de sodiu (pentru a spală borcanele)

Rețetă de castraveți murați cu apă rece – Mod de preparare

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să spălați cu grijă borcanul, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. După ce v-ați asigurat că e perfect curat, clătiți-l cu apă rece, iar apoi trebuie șters foarte bine, conform playtech.ro.

2. Apoi, trebuie să spălați și să curățați castraveții. Atenție, fără să le tăiați însă capetele. Ulterior, spălați și restul ingredientelor, mai exact frunzele de coacăze, hreanul, ardeiul roșu și umbrelele de mărar.

3. Nu uitați de usturoi! Acesta trebuie curățat și tăiat bucățele mici. După ce ați tăiat și frunza de hream, puneți cele două ingrediente în borcan. Pe fundul recipientului se așează plantele aromatice, dar și ardeiul împreună cu piperul și usturoiul.

4. Puneți apoi cantitatea de apă încălzită în prealabil și adăugați sarea. Trebuie să amestecați cu atenție, până ce sarea se dizolvă, iar apoi puneți saramura realizată în borcanul pe care ulterior îl închideți cu ajutorul unui capac.

5. După aceea, lăsați castraveții să fermenteze timp de cinci zile. Dacă ați urmat pașii cum trebuie, veți observa cum castraveții vor fi acoperiți treptat de un strat alb, iar saramura se va limpezi.

6. Ulterior, scurgeți borcanul, umpleți-l cu apă rece și scurgeți totul. Acest proces trebuie repetat de două sau trei ori. Borcanul trebuie apoi umplut cu apă rece, curată, și agitați recipientul puțin. Vă rămâne apoi doar să închideți totul cu un capac din metal. Preparatul îl puteți servi după o lună. Poftă bună!

Sursa foto: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton