Rețetă de cartofi carbonara la cuptor

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de cartofi carbonara la cuptor. Pentru un prânz sățios și delicios sau o cină savuroasă cu prietenii, cartofii carbonara sunt o alegere excelentă. Inspirată de bucătăria tradițională italiană, rețeta de cartofi carbonara este simplă și rapidă și nu necesită decât câteva ingrediente de bază. Este ideală pentru prânz sau cină, mai ales că întreaga familie va aprecia gustul de acestui preparat delicios.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de cartofi carbonara la cuptor. Cartofii sunt printre legumele de bază ale românilor, mai ales iarna, când vremea rece nu permite foarte multe alternative. Cartofii sunt plini de vitamine și dau imediat o senzație de sațietate. Rețeta de cartofi carbonara are în compoziție proteine sănătoase, cum ar fi brânza și ouăle, fiind un fel de mâncare consistent și plin de nutrienți.

Citește și: Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete

Citește și: Rețetă de lacrimi de pui

Citește și: „Am avut multe momente în care am vrut să-mi iau zilele'. Adriana Bahmuțeanu a fost la un pas de un gest necugetat, după ce i-a murit un copil la 3 săptămâni de la naștere

Citește și: „Folosesc ce filtru vrea mușchiul meu”. Anda Adam, reacție acidă după ce a fost acuzată de fani că își modifică pozele

Rețetă de cartofi carbonara la cuptor. Ingrediente:

  • Cartofi 1,2 kg
  • Oua 5 buc
  • Smântână lichidă 450 g
  • Bacon 300 g
  • Cașcaval 200 g
  • Parmezan 80 g
  • Sare si piper

Rețetă de cartofi carbonara la cuptor. Mod de preparare

Primul pas este să spălați și să curatati 1.2 kg de cartofi. Fierbeți cartofii întregi, acoperiți cu apa rece și adaugati sare și lăsați să fiarbă timp de 25-30 de minute. Apo tăiați cartofii fierți în bucăți egale. Puneti cartofii taiati într-un vas pentru cuptor de aproximativ. Baconul trebuie tăiat în bucăți mici, apoi puneți bucățile de bacon într-o tigaie la foc mediu si lăsați la rumenit pentru aproximativ 5-6 minute. Amestecați într-un bol 450 g de smântana lichida 5 gălbenușuri și adăugați cașcavalul ras, baconul rumenit, parmezanul și piper. Amestecați totul bine cu o spatula.

Compoziția se toarnă în tavă, peste cartofi, apoi mai amestecați de cateva ori până când cartofii se omogenizează cu sosul de smântână. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius și băgați tava pentru 30-35 de minute sau pana se rumenește frumos pe deasupra. Serviti cartofii carbonara calzi cu pătrunjel proaspăt tocat.

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton