Rețetă de cârnați în sos de bere. Nu ai nevoie să stai cu orele în bucătărie, pentru a pregăti una dintre cele mai gustoase mese de prânz sau de cină.
Fii primul care afla toate noutățile mondene
Newsletter
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI
Ce spui de o porție de cârnați, însă nu oricum, ci în sos de bere? Totul este foarte simplu: ai nevoie doar de câteva ingrediente, de curiozitate și asta este tot!
Citește și: Rețetă de ruladă cu nucă
Citește și: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de ciuperci
Citește și: Rețetă de chec cu afine
Citește și: Rețetă de pilaf cu pui.Un preparat simplu de realizat
Rețetă de cârnați în sos de bere. Ingrediente
- 12 cârnați proaspeți, după preferință
- 2 cepe
- 1-2 căței de usturoi
- 150 ml bere, după preferință
- 250 ml apă
- 1-2 foi de dafin
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1 lingură făină albă
- 2-3 linguri ulei vegetal
- sare
- piper
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2022/08/cover-VIVA-septembrie-small-48-763x1024.jpg)
Rețetă de cârnați în sos de bere. Mod de preparare
- Încingi uleiul și prăjești cârnații, pe ambele părți, la foc mediu, până ce carnea s-a gătit. Îi dai deoparte pe un șervete de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei.
- În același vas, călești ceapa împreună cu usturoiul tocat și cu cimbrul, până capătă o culoare aurie, apoi adaugi făina și amesteci.
- Torni berea, omogenizezi și mai ții pe foc încă 1-2 minute, să se evapore alcoolul.
- După ce sosul s-a îngroșat, adaugi dafinul, apa, sarea și piperul după gust.
- Transferi cârnații și îi mai lași la fiert 15 minute.
- Servești cârnații cu garnitura preferată.
Sursă foto: Profimedia
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro