Rețetă de cârnați de casă. Gustoși și ușor de făcut

 Oana Pantazi
.

Rețetă de cârnați de casă. Dat fiind că iarna se consumă cu precădere carne de porc, printre produsele preferate de români se numără cârnații. Iar dacă îi faceți în casă, după propriul gust, vor deveni nelipsiți din farfurie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de cârnați de casă

Chiar dacă acum se găsesc în comerț zeci de tipuri de cârnați, parcă tot mai buni sunt cârnații făcuți în casă, în care știi exact de ai pus. chiar dacă par o provocare pentru orice gospodină, nu sunt chiar atât de greu de făcut cum pare la prima vedere. Singurul lucru de care aveți nevoie este o mașină de umplut cârnați. Dacă aveți dispozitivul pentru umplut cârnați, puteți folosi o mașină de tocat clasică.

Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme’.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 2 kg pulpă de porc cu puţină grăsime
  • o căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia iute sau dulce (în funcție de preferințe)
  • cimbru uscat
  • intestine de porc

Cum se prepară cârnații de casă

Rețetă de cârnați de casă. Carnea de porc se toacă și apoi se pune într-un bol. Se adaugă sarea, piperul, usturoiul pisat mărunt, boiaua și cimbrul și se amestecă bine. Se pune carnea condimentată la rece până se pregătesc mațele. Acestea se răzuiesc cu un cuțit și se spală temeinic, pe urmă se lasă puțin în apă rece (eventual cu oțet, pentru a dispărea mirosul neplăcut).

Între timp, se pregătește mașina de făcut cârnați. Se fixează tulumba și pe ea se rulează mațul de cârnat, apoi se face un nod la capătul intestinului. Se introduce carnea treptat în maşină şi se dă încet la manivelă, astfel încât să se umple uniform fiecare cârnat și să nu apară goluri.

La final, cârnaţii se leagă şi la celălalt capăt şi se lasă câteva ore atârnaţi la aer rece. Pot fi consumați atât proaspeţi, cât şi afumaţi sau uscaţi.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton