Rețetă de blat de tort. Ușor de preparat!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de blat de tort. Torturile ocupă primele locuri în „topul' celor mai apreciate deserturi, mai ales în rândul celor mici. Se găsesc sub diferite forme, în diverse combinații, iar de fiecare dată gustul este unul spectaculos. Dacă aveți un eveniment în familie sau pur și simplu vă este poftă de ceva dulce, noi vă sărim în ajutor cu rețeta de blat de tort!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de blat de tort. Tortul este desertul perfect pentru întreaga familie, mai ales atunci când celebrați un eveniment important. De cele mai multe ori, însă, prețul unui astfel de desert poate fi unul destul de mare, pe care unii nu și-l pot permite. Din fericire, puteți prepara rețeta de blat de tort chiar la dumneavoastră în bucătărie, cu câteva ingrediente.

Rețetă pentru blat de tort. Pentru rețeta de blat de tort nu vă sunt necesare foarte multe ingrediente. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji că veți scoate prea mult din buzunare. Majoritatea dintre ele sunt accesibile ca preț și să găsesc în orice magazin. Pe unele dintre ele le aveți poate deja în cămară sau frigider.

Citește și: Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe

Citește și: Rețete de turtă dulce.Un desert delicios!

Citește și: Rețete de ouă umplute.Ușor de făcut!

Citește și: Bruschete rapide:2 rețete perfecte pentru seara de film

Rețetă de blat de tort – Ingrediente

6 ouă mari

250 g făină

250 g zahăr

100 ml apă caldă

100 ml ulei

12 g praf de copt

Rețetă de blat de tort – Mod de preparare

1. Înainte de a vă apuca de treabă, încălziți cuptorul. Acesta trebuie setat la o temperatură de 185⁰C, conform site-ului retete.unica.ro.

2. Mai apoi, separați albușurile de gălbenușuri. Faceți asta în două boluri separate. Indicat este, însă, să folosiți un bol mai mare pentru albușuri.

3. După ce le-ați separat, bateți bine albușurile. Puteți folosi un tel sau un mixer. Albușurile sunt gata atunci când observați că s-au întărit.

4. Ulterior, ocupați-vă și de gălbenușuri. Peste ele trebuie să adăugați cantitatea de zahăr indicată și să amestecați bine.

5. Apoi, peste gălbenușuri puneți și făina, praful de opt, uleiul și apa. Amestecați bine toate ingredientele, până ce observați că obțineți o compoziție cu un aspect catifelat. Încorporați apoi albușurile treptat și amestecați în continuare.

6. Turnați aluatul obținut într-o formă de tort. Dacă nu aveți, puteți folosi și un vas tapetat cu hârtie de copt.

7. Introduceți apoi blatul de tort în cuptor și lăsați să se coacă vreme de circa jumătate de oră. Dacă introduceți o scobitoare în aluat și aceasta este curată, atunci înseamnă că desertul e gata.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton