Rețeta de biban de mare la cuptor. Timpul de gătire este rapid

 Dumitrache Laura
.

Rețeta de biban de mare la cuptor. Dacă vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat special, bibanul de mare la cuptor este alegerea potrivită. Rețeta este ușor de pregătit, iar timpul de gătire este rapid. Bibanul de mare la cuptor are un gust absolut delicios! Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de biban de mare la cuptor. Bibanul de mare este o opțiune extrem de delicioasă pentru masa de prânz sau pentru o cină în familie. Peștele s-a dovedit a fi un preparat gustos și aromat. Dacă vrei să îi oferi o aromă specială acestui preparat ai nevoie de câteva alimente combinate!

Citește și: Rețetă de lacrimi de pui

Citește și:Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete

Citește și:Rețetă de ostropel de pui

Citește și:Morcov – proprietăți, beneficii și retețe ușoare cu morcov

Ingrediente

  • 1 biban întreg, eviscerat
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 4 căței de usturoi, curățați și zdrobiți
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 30 grame pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • 1 lămâie , tăiată în felii

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se asigură că peștele este eviscerat și curățat de solzi înainte de a începe. Se mărește cavitatea tăind cu un cuțit prin oase, spre coadă și se face câteva crestături pe părțile laterale ale peștelui. Ulterior se condimentează pielea pe ambele părți cu sare și piper. Se deschide cavitatea și se presară sare și piper in interior.

Într-un castron mic se amestecă usturoiul zdrobit, uleiul de măsline și pătrunjelul tocat. Se intinde o parte din acest amestec in interiorul cavității și se umple cu el crestăturile. La final, se pun câteva felii de lămâie în interior. Bibanul de mare se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se gătește la cuptor timp de 10 minute. Acesta poate fi savurat alături de salată, cartofi sau legume. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton