Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea

 Ifrim Georgiana
.

Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cozonacul nu poate lipsi de pe masa de Crăciun sau de Revelion. Pe canalul său de Youtube, celebrul bucătar de la „Chefi la cuțite' a încărcat un videoclip în care a explicat pas cu pas cum se prepară această rețetă. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea. În funcție de zona geografică, această rețetă se prepară într-un mod diferit. În zona Moldovei, cozonacii sunt rotunzi și înalți (numiți babe), iar în compoziția acestora se folosesc aproixmativ 20 de ouă. În alte zone, cozonacii pot fi dreptunghiular, simpli sau împletiți, umpluți cu bucățele de fructe confiate, nuci, rahat, stafide. Rețeta celebrului bucătar este ușor de făcut și veți obține un cozonac extrem de pufos și aromat.

Citește și: Rețetă de cozonac Babka în sirop de coniac

Citește și: Rețeta de cozonac pufos cu nucă și rahat

Citește și: Rețetă plăcintă 'Coroana”, de Crăciun

Citește și: Rețetă de fasole verde la tigaie.Un preparat delicios de sezon

Rețeta de cozonac a lui Chef Sorin Bontea – Ingrediente

1 kg făină

350 g zahăr

8 gălbenușuri

coaja rasă de la 1 lămâie și de la 1 portocală

50 ml ulei

jumătate linguriță sare

14 g drojdie uscată

1 fiolă esență de vanilie

1 pachet unt

400 ml lapte

150 g zahăr

400 ml lapte

150 g zahăr

Rețeta de cozonac a lui Chef Sorin Bontea – Mod de preparare

1. Într-o cratiță, se pun 400 de ml de lapte la încălzit. În același timp, se topesc 150 de grame de unt. Într-un alt bolt, se amestecă făina cu drojdia și cojile de citrice, apoi se face o gaură în mijloc.

2. Separat, gălbenușurile se bat cu sarea, apoi se dizolvă zahărul în laptele cald. În bolul cu făină, se adaugă gălbenușurile și laptele cu zahăr. Toate ingredientele se amestecă până când se obține o compoziție omogenă.

3. În această etapă, untul topit se amestecă cu uleiul. Aceste amestec se adaugă treptat în aluat și se frământă bine. Coca obșinută se lasă la dopsit timp de 90 de minute, la loc cald și fără curenți de aer. La fiecare 30 de minute, se mai frământă puțin, potrivit spynews.ro.

4. Pentru prepararea umpluturii,  se mixează albușurile spumă împreună cu zahărul, apoi se adaugă și pudra de cacao, esența de rom și nuca. Compoziția se împarte în 4 părți egale.

5. Aluatul se împarte tot în patru părți. Toate cele patru bucăți se întind bine, se acoperă cu umpluta de nucă și se rulează. În această etapă, se împletesc câte două rulouri, iar cozonacii se transferă într-o tavă unsp cu unt. Cozonacii se dau la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 50 de minute.

Sursa foto: Arhiva Viva!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton