Rețetă de ciorbă de salată. Ușor de făcut!

 Martin Lorena
.

Rețetă de ciorbă de salată. Există momente când îți dorești să mănânci o ciorbă extrem de gustoasă, însă nu știi ce rețetă să urmezi. Pentru astfel de situații, noi îți venim în ajutor! Ciorba de salată este una dintre mâncărurile preferate ale lui Chef Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite. Iată cum se pregătește!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de salată. Ciorba de salată este o mâncare extrem de gustoasă, care nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Atunci când vrei să încerci ceva ușor, cu totul nou și să testezi gusturi cât mai interesante, alege să gătești această rețetă simplă!

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Rețetă de ardei murați umpluți cu varză.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret

Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză

Rețetă de ciorbă de salată – Ingrediente

  • 2-3 căpățâni de salată verde
  • o bucată de afumătură cu șorici (slănină, bacon, kaizer) de 150 de grame
  • 2 litri de apă sau lapte
  • 150 de grame de iaurt gras sau smântână
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 fire de usturoi verde
  • 1 morcov
  • mărar, pătrunjel proaspăt
  • sare, piper
  • 3 ouă
  • ulei pentru prăjit

Rețetă de ciorbă de salată – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa în primă fază de curățarea, spălarea și tăierea ingredientelor. Ceapa, usturoiul și morcovul se spală bine și se taie rondele. Salata se spală frunză cu frunză și se taie fâșii subțiri. Afumătura se taie cubulețe.
  2. Jumătate dintre legume se pun la călit în puțin ulei. Peste acestea se așează afumătura presărată cu un praf de sare. Totul se stinge cu lapte rece, se adaugă sare și piper, apoi se mai lasă la fiert.
  3. Când lichidul fierbe, se adaugă salata tăiată și se opărește câteva minute. Se stinge focul și se presară pătrunjelul și mărarul tocat.
  4. Restul legumelor curățate la pasul 1 se amestecă cu iaurtul sau smântâna și cu 1-2 polonice de ciorbă. Se încorporează și se pune totul în oală.
  5. Separat, se va face o omletă din trei ouă, un praf de sare și puțină verdeață. Aceasta se servește alături de ciorbă, potrivit Ce se întâmplă doctore?.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton