Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

 Dumba Gabriela
.

Rețeta de ciorbă de perișoare de la Mirela Vaida este ușoară și, spune concurenta Te cunosc de undeva, cea mai gustoasă. Ciorba de perișoare este un aliment foarte hrănitor, plin de vitamine și proteine, excelent pentru sezonul rece când sistemul imunitar are nevoie de tot ajutorul nostru pentru a ne proteja de viruși.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ciorba de perișoare este un preparat popular în România și preferata multora dintre noi, mai ales în sezonul rece. Mirela Vaida a împărtășit fanilor săi de pe YouTube rețeta ei de ciorbă de perișoare, despre care spune că este cea mai gustoasă.

Mirela-VaidaMirela-Vaida

Rețeta de ciorbă de perișoare făcută de Mirela Vaida

Ingrediente:

  • 2 kilograme carne tocată (amestec de vită cu pui, carne de porc, după gust)
  • 4 cepe
  • o țelină micuță
  • albitură (păstârnac și rădăcină de pătrunjel)
  • 2 morcovi
  • 3 ardei de culori diferite
  • pătrunjel, leuștean și mărar
  • 3-4 roșii mici, tăiate cubulețe
  • o mână de orez
  • sare și piper, după gust
  • albușul de la două ouă
  • 1 litru de borș acru

Citește și:

Ce este și cum se ține corect postul intermitent, dieta sigură și sănătoasă de slăbit

Apa cu lămâie slăbește? Adevărul despre cea mai simplă dietă

Ce este dieta antică Paleo și cum putem slăbi rapid

Cum se prepară ciorba de perișoare

Se dau morcovii, țelina și albitura pe răzătoarea mică și se pun la fiert. Atenție, nu umpleți oala până la maxim pentru că aveți nevoie de loc și pentru perișoare. Se pune puțină sare după gust și se lasă la fiert. Apoi se toacă ardeii cubulețe și se adaugă în oală, împreună cu o ceapă întreagă, care se scoate apoi din oală, după ce fierbe. Se folosește strict pentru gust, aromă și vitamine.

Cum pregătiți perișoarele

Se toacă restul de trei cepe cât mai mărunt, apoi se dă prin mașina de tocat sau blender și se amestecă cu carnea. Se procedează la fel și cu verdeața, apoi se pune orezul, puțină sare, puțin piper și albușul de la două ouă. Se amestecă totul foarte bine cu mâna și se formează perișoarele.

Nu este recomandat să faceți una câte una și să le adăugați în oana cu zeamă pentru că ele se vor fierbe treptat, nu toate odată. Așadar, faceți-le pe toate și le lăsați pe un tocător de lemn, un platou, orice suprafață și ulterior le adăugați pe toate odată în oală.

Se scoate și se aruncă ceapa întreagă din oală, după ce au fiert legumele. Sau o puteți lăsa acolo dacă vă place. Când perișoarele sunt fierte se pun roșiile tocate și puțin bulion, după gust.

Se mai lasă să dea în clocot, apoi se pune și borșul acru o parte din verdeața tocată și se mai lasă puțin la fiert.

Poftă bună!


foto: fanatik.ro

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton