Rețetă de ciorbă de cartofi de post. Ciorbele se regăsesc în meniul fiecăruia, mai ales vara. Sunt ușoare, simplu de gătit și au un gust desăvârșit. Rețeta de ciorbă de cartofi de post recomandată de noi vă va aminti de gustul mâncării mamei de acasă. Este sănătoasă și se prepară în aproape o oră!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de cartofi de post. Dacă v-ați săturat de carne sau vreți să țineți post, vă provocăm să încercați rețeta de ciorbă de cartofi de post recomandată de noi. Sunt potrivite atât pentru gospodine, cât și pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Dacă veți urmări pașii de mai jos, nu veți întâmpina nicio problemă în a găti și veți menține aroma preparatului.
Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei cu mărar, dreasă cu iaurt și usturoi
Citește și: Chiftele de dovlecei de post.Rețetă gustoasă și dietetică
Citește și: Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea.Perfectă vara
Rețetă de ciorbă de cartofi de post – Ingrediente
2 litri apă
1 legătură ceapă verde
8-10 cartofi
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuştean
sare
1 praf piper
borş
2 linguri ulei de măsline
Rețetă de ciorbă de cartofi de post – Mod de preparare
1. Începeți prin a toca mărunt ceapa. Apoi, o puneți la fiert în apa în care ați adăugat deja puțină sare și 2 lingurițe de ulei, informează retete.unica.ro.
2. Mai apoi, trebuie să curățați cartofii, cu grijă, până ce îndepărtați orice strat de coajă. Pe aceștia trebuie să-i tăiați cubulețe, astfel încât să se pătrundă mai ușor și să fie mai simplu de mâncat. După ce ați terminat, îi puteți adăuga în apă, lângă ceapă.
3. Lăsați toată compoziția la foc mediu timp de aproxiativ 40 de minute. Modificați puterea focului în funcție de preferință, ca să nu sară stropi din oala cu ciorbă. În ultimele minute, adăugați încă puțină sare și piper, după bunul dumneavoastră plac. Recomandat este să nu exagerați cu ele.
4. Între timp, spălați celelalte verdețuri cu atenție, în câteva ape. Tocați-le apoi mărunt pentru a le putea adăuga în ciorbă, atunci când preparatul mai are puțin de fiert. Acum puteți adăuga și borșul.
5. Încă puțin și gata, veți putea mânca ciorba dorită! Mai trebuie doar să lăsați să mai clocotească preț de câteva minute, iar apoi opriți focul. Dacă nu sunteți siguri că e gata, puteți gusta înainte.
6. Ciorba de cartofi de post se servește caldă și o puteți orna cu leuștean verde. De asemenea, puteți pune și puțină zeamă de lămâie, dacă vreți să-i dați un gust mai acru.
Sursă foto: Pixabay