Rețetă de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. Ne aflăm în Postul Paștelui. Până pe 23 aprilie 2022, cei care postesc scot din meniul lor carnea, ouăle și lactatele. Din fericire, există o mulțime de alte ingrediente care pot înlocui aceste alimente. Dacă vreți să vă satisfaceți pofta de mâncare cu un preparat la fel de sățios și gustos, încercați rețeta de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez recomandată de noi.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. În fiecare an, în perioada Postului, gospodinele se întreabă ce să mai gătească. Dacă v-ați săturat de mâncarea de fasole și cartofii prăjiți, puteți încerca rețeta de de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez recomandată de noi. Vă va potoli pe loc foamea, iar gustul acestui preparat vă va cuceri instant. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente.
Citește și: Rețetă de vinete cu roșii și usturoi la cuptor de post
Citește și: Rețetă pizza de post cu dovlecei.Simplu de făcut!
Citește și: Prăjitură cu ciocolată și caramel sărat (Fudge Cake).Rețeta lui Chef Foa
Citește și: Rețetă de portokalopita.Un desert inedit!
Rețetă de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez – Ingrediente
- 2 cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- praf sare
- ulei
- praf boia
- 2 cepe
- praf piper
- 1 cană ciuperci
- 2 linguri orez
- 3 linguri făină
Rețetă de chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez – Mod de preparare
1. Înainte de a vă apuca de gătit, trebuie să țineți cont de un lucru. Pentru ca preparatul să iasă perfect, alegeți niște cartofi de calitate.
2. După ce ați adunat toate ingredientele, curățați foarte bine cartofii. După ce i-ați spălat sub jet de apă rece, aceștia se lasă la fiert.
3. Între timp, puneți la fiert și orezul, într-un vas separat, notează site-ul retete.unica.ro.
4. Curățați apoi cele două cepe și tocați-le mărunt. Ulterior, ceapa se călește în puțin ulei, câteva minute.
5. După ce au fiert suficient, cartofii se scurg și se pasează bine. Mai apoi, aceștia se amestecă împreună cu orezul fiert, ceapa călită și pătrunjelul tocat.
6. După ce ați dat ciupercile prin mașina de tocat, adăugați-le peste restul ingredientelor. Pentru un plus de savoare, presărați boia, sare și piper.
7. Formați apoi chifteluțele de post din compoziția obținută. Acestea se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Asta a fost tot. Sperăm să vă placă. Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay