Rețetă budincă de cozonac. Dacă ai pregătit prea mult cozonac pentru sărbători și nu știi ce să mai faci cu cel rămas, noi îți recomandăm această rețetă. Folosești feliile de cozonac pentru a face cea mai bună budincă de cozonac. Iată de ce ingrediente mai ai nevoie.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă budincă de cozonac. Știm deja că gospodinele fac tot posibilul ca pe masa de Crăciun să nu lipsească nimic. De la mâncare gătită, până la fel și fel de deserturi. De cele mai multe ori nu se consumă totul, iar din cozonac rămâne destul de mult.
Rețetă budincă de cozonac. Ei bien, dacă nu știi ce să mai faci cu cel rămas, poți încerca această rețetă de budincă de cozonac. Practic, îi oferi o a doua șansă prăjiturii tale preferate.
Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!
Rețetă budincă de cozonac. Ingrediente
10 felii de cozonac
3 ouă
60 g zahăr
300 ml lapte
50 g unt
150 ml de smântână lichidă
esență de vanilie
dulceață
Rețetă budincă de cozonac. Mod de preparare
- Spargem ouăle, le punem într-un bol încăpător și începem să le amestecăm cu un mixer.
- Treptat, vom adăuga și zahărul. Amestecăm bine, până în momentul în care vedem că această compoziție s-a dublat și are textură de cremă.
- Adăugăm și cei 300 ml de lapte. Încorporăm bine totul, iar apoi vom adăuga și smântâna pentru frișcă. După 2-3 minute putem adăuga și esența de vanilie și continuăm să amestecăm pentru 3-4 minute.
- Ungem o tavă încăpătoare cu unt. Acum vom pune în tavă feliile de cozonac și avem grijă să nu rămână vreun spațiu liber.
- Vom pune primul strat de budincă și apoi punem un al strat de felii de cozonac.
- Deasupra vom pune din nou un strat de compoziție obținută.
- Băgăm totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
- Servim alături de frișcă sau de dulceață.
Poftă bună!
sursă foto- Shutterstock