Rețetă de Prăjitura floare de colţ. Deși, poate fi se va părea la prima vedere că acest desert conține foarte multă ciocolată albă, de fapt, el combină mai multe gusturi care sunt preferate, atât de copii, de părinți și de bunici. Este perfectă pentru zilele de sărbătoare și întâlnirile cu prietenii din weekend.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Prăjitura floare de colţ conţine două creme delicioase şi multe fructe, exact ceea ce îţi doreşti la un desert perfect. Se gătește foarte ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a o prepara.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui
Citește și: Rețetă prăjitură Regina Maria
Citește și: Rețetă de prăjitură mozaic
Citește și: Rețetă prăjitură Boema
Rețetă de prăjitura floare de colţ. Ingrediente
Pentru blat:
- 4 linguri de făină
- 6 ouă potrivite
- 6 linguri de zahăr
- 2 linguri de cacao
- ½ linguriţă de praf de copt
- Un praf de sare
Pentru crema I:
- 10 linguri de zahăr
- 4 albuşuri
- 250 de grame de nucă de cocos
Pentru crema II:
- 200 ml de lapte
- 4 gălbenuşuri
- 1 plic de budincă de vanilie sau 40 de grame de amidon şi 1 esenţă de vanilie
- 250 de grame de unt nesărat
- 4 linguri de zahăr
Fructe:
- Compot de ananas, caise sau piersici
- 300 ml de frişcă
Rețetă de prăjitura floare de colţ. Mod de preparare
Începeți cu blatul. Mai întâi se separă ouăle, apoi, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. În continuare, se cerne făina și se amestecă cu praful de cacao și praful de copt.
Separat, se bag la mixer albușurile până când ajung o spumă. Făina, cacao şi praful de copt se pun peste gălbenuşuri, se amestecă bine şi se adaugă treptat şi albuşurile, amestecându-se cu o paletă de sus în jos.
Apoi, ae lasă timp de 25 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se scoate, se lasă la răcit şi se însiropează cu siropul de la compot.
Pentru prima cremă, se bat la aburi albuşurile cu zahărul până se obţine o spumă tare. Când s-a întărit, se ia de pe foc şi se omogenizează cu nuca de cocos. Se lasă la răcit complet şi se pune peste blat, scrie clickpoftăbună.
Mai departe, pentru cea dea doua cremă, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Budinca de vanilie se amestecă cu laptele, apoi se toarnă peste gălbenuşuri şi se fierbe pe baie pe aburi până se îngroaşă.
Simultan, fructele din compot se taie bucăţi mici şi se lasă la scurs. Untul se freacă bine spumă şi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi budincă. Apoi, peste cremă se pun şi fructele stoarse, se amestecă şi se întinde frumos peste prima cremă a prăjiturii.
La final, frişca se bate cu 2 linguri de zahăr pudră şi se întinde frumos peste crema II. Prăjitura este gata, cine doreşte, o poarte orna cu câţiva fulgi de cocos sau fulgi de ciocolată albă.
Poftă bună!
Sursa foto Captura Youtube